2011-08-31

AIK-Södertälje SK (träningsmatch)

(C) Jojjesplejs
 Idag hade AIK ännu en träningsmatch innan Elitserien drar igång. Och idag var det SSK som kom på besök på Hovet. Det börjar bra redan i början av första perioden när Blomdahl och Grozzi skapar en farlig chans, men målvakten lyckades få ut benskyddet. Första perioden var ganska chansfattig så efter första perioden slutade det 0-0. Men sen i början av andra perioden efter bara några sekunder gör AIK 1-0 genom Videll. Sen försökte även V. Ahlström sig på att göra mål, men utan resultat. AIK tryckte på rätt bra i andra perioden, var riktigt sugna på att utöka ledningen. Men något mer mål för AIK i andra perioden blev det inte, istället var det SSK som kvitterade till 1-1 efter att Flodqvist trädde in pucken bakom Fasth. Sen skapade Videll ytterligare en bra chans, men andra perioden slutar 1-1. Skottmässigt 15-6 till AIK.

Videll kommentarde följande mellan perioderna "SSK var bättre i första och vi bättre i andra"

I tredje perioden blev det en bra start för AIK efter att Stefan Johansson skjuter in 2-1 och skottet styrs in via en SSK spelare. AIK styr spelet i tredje perioden men SSK fick till några farigheter då och då. Publiksiffran under dagens träningsmatch landade på 1500. Blev inga fler mål under perioden, matchen slutar alltså 2-1 till AIK. Härlig seger inför Elitseriestarten som snart drar igång! :D Nu är det bara att ladda inför nästkommande träningsmatch som går av stapel den 2 September mot Almtuna.