2011-08-29

AIK-Syrianska uppdatering!

(c) jojjesplejs

Igår hade AIK match mot Syrianska hemma på Råsunda. Nedan följer en sammanfattning om händelser ifrån matchen samt lagens uppställningar:
AIK
Målvakt:
27. Ivan Turina Backar: 4. Nils-Eric Johansson, 2. Niklas Backman, 6. Alexander Milosevic, 16. Martin Lorentzson Mittfältare: 24. Daniel Gustavsson, 7. Helgi Danielsson, 5. Robert Åhman Persson, 9. Martin Kayongo-Mutumba Forwards: 20. Mohamed Bangura, 22. Kwame Amponsah Karikari

Avbytare:
8. Daniel Tjernström, 13. Kenny Stamatopoulos, 18. Niklas Maripuu, 21. Admir Catovic, 28. Viktor Lundberg, 29. Gabriel Özkan, 31. Lalawele Atakora

Formation: 4-4-2

Syrianska
Målvakt:
21. Dwayne Miller Backar: 8. David Durmaz, 13. Omar Jawo, 3. Ivan Ristic, 5. Isa Demir Mittfältare: 14. Yussuf Saleh, 18. Anders Baath, 22. Alexander Michel, 25. Imad Zatara Forwards: 23. Dinko Felic, 99. Peter Ijeh

Avbytare: 1. Christian Frealdsson, 9. Mohamed Kabia, 10. Sharbel Touma, 16. Rabi Elia, 17. Erkan Saglik, 19. Nahir Oyal, 95. Mamadou Fofana

Domare: Daniel Stålhammar

Matchen:

AIK kämpade på i första halvlek i 33:e minuten fick Nisse Johansson en nickmöjlighet men billen gick utanför. Även Syrianska försökte få till ett mål i 34:e minuten genom Anders Baath. Men AIK gav sig inte i första halvlek utan försökte gång på gång att försöka få den på mål, men ställningen efter första halvlek slutade 0-0. I andra hallek försökte Alexander Milosevic att göra mål via nick i 48:e minuten men bollen täcktes bort av försvarare. Äve´n Niklas Backman gjorde ett försök att få bollen på mål i 52:a minuten men även denna gång täcktes bollen av försvarare. I 59:e minuten var det Mohamed Banguras chans att försöka få till ett mål, men oturligt täcktes den också av en försvarare. I 62:e minuten bytes Mutumba ut och ersattes av Viktor Lundberg istället. I 62:a minuten gör AIK sitt andra byte och byter Daniel Gustavsson och ersätter honom med Gabriel Özkan. I 67:e minuten var det mycket nära mål för AIK då Alexander Milosevic nickade bollen i stoplen. AIK försökte gång på gång att få till ett mål men det verkade aldrig riktigt lossna. I 81:a minuten gör AIK sitt tredje och sista byte då Kwame Amponsah Karikari ersätts av nykomlingen Lalawele Atakora. I 83:e minuten drar Erkan Saglik (Syrianska) på sig rött kort efter att ha uppfört sig osportsligt då han sparkat Viktor Lundberg i huvudet. Även Helgi Danielsson ville försöka få till ett mål i 88:e minuten, men skottet gick utanför. Även nykomlingen Atakora försökte få till ett mål men utan resultat. Men sen efter att domaren lagt till 6 minuter tilläggstid lossnar det äntligen då Robert Åhman Persson stänker in 1-0 till AIK på frispark. Och så slutar också matchen.