2011-08-23

Inför AIK-TIK: #14 Daniel RudslättDaniel Rudslätt är en av dem som med sin rutin ska leda AIK den här säsongen. Han ser fram emot en ny säsong och hoppas att matchen mot Timrå ska ge fler bevis på att laget är på rätt väg. – Jag hoppas vi kan fortsätta där vi slutade senast mot Brynäs, säger Rudslätt.

Vinst med 4-2 mot Brynäs senast, varför?
– Det gick verkligen över förväntan för att vara den första riktiga matchen. Det var lite spänt innan men hade snabba ben och bra fart. Spelet flöt på riktigt bra.

Känns det inte lite för bra för att vara första matchen?– Nej det vet jag inte. Både vi och Brynäs är långt ifrån formen. Det är fortfarande försäsong, men vi hade bra träningar hela veckan innan match. Det kändes som det gör under brinnande seriespel. Vi hade tempo i alla övningar och alla var på tårna. Tränar man bra så spelar man bra.

Vad beror det på att känslan på träningarna varit så bra?– Det har väl med många saker att göra, men att vara tillbaka, hemma, på Hovet har nog en liten del i det. Sen är det också skillnad mot förra året då vi hade en hel del skador under hela försäsongen. Nu saknar vi bara Salmonsson, McDonell och MacNevin. Det gör en hel del att få träna med fullt lag.

Vad kan man förvänta sig av matchen mot Timrå? – Jag hoppas vi kan fortsätta där vi slutade senast. Vi ska ta kontroll över matchen och spela vårt spel som är en offensiv hockey där vi äger mycket puck. Det är bara vinnarskallar i det här laget, så alla vill vinna. Samtidigt ska vi fortsätta slipa på detaljerna och få in känslan att vi är på rätt väg.

Sollentuna idag och Märsta senast, hur känns det att "komma ut" från Hovet och spela hemmamatcher på bortaplan?– Det är kul. Det är inte så långt ifrån stan och det är bra för klubben att fler få se AIK. Jag tror det är viktigt att vi visar upp oss. Kul också för det mindre klubbarna att arrangera matcher som drar stort intresse kring sig.

Vad är din egen känsla inför säsongen?– Som resten av laget gick det bättre och bättre förra året. Och det slutade ju riktigt roligt med en semifinal. Det känns att vi tagit ytteligar steg och är fyllda av självförtroende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar