2011-09-20

Förlust mot lillebror!

Resan mot Stockholm och Råsunda började vid 4. Sen när man väl var framme så blev det att ta en tur förbi AIK Shopen innan matchen för att checka läget lite grann. Sen var det dags att dra och sätta sig och kolla på matchen (hade placering västra läktaren, bredvid apklacken tyvärr) Men när matchen väl var igång så började det med att dom första 10 minuterna var en tyst minut från båda klackarna för att bevisa att det inte är "farligt" att gå på fotboll. Men sen när dom där 10 minuterna hade gått så drog klackarna igång. (Härligt att höra AIK klacken dra igång)

Första halvlek började inte alls bra för AIK:s del, redan efter 20 minuters spel så gjorde Djurgården mål, och ställningen stod nu 0-1. Men även AIK skulle få några chanser under första perioden, men dom fick aldrig riktigt in bollen i målet. Så första halvlek slutade 0-1 till Djurgården.

Sen när andra halvleken drog igång så hade matchen i princip inte riktigt börja förrän spelarna lämnade planen och matchen avbröts efter att som en given signal tändes det bengaler och knallskott från båda klackarna. (Lägger upp bilder på det) Så matchen vart fördröjd ca 3 minuter. Men sen när väl matchen drog igång så vet jag inte rikigt vad AIK höll på med, det slarvades mycket med passningar och dom fick aldrigt riktigt till några bra anfall, förutom att dom hade några bra chanser. Men bollen gick aldrig in i mål. Men i slutet av halvleken så skulle AIK ha tilldömts en straff efter ett anfall då en AIK spelare föll framför mål, men verkade inte som att domaren hade ögonen med sig (inte för AIK:s del iallafall) så det vart ingen straff för AIK. Och matchen slutade tyvärr 0-1 till djurgården. Publiksiffran landade på drygt 25 000 åskådare (24 600 någonting för att vara exakt)

Men nu ska man inte deppa ihop allt för mycket för den skitförlusten, kan väl säga som så att AIK gav väl inte sitt bästa om jag säger så (dom har spelat bättre är vad dom gjorde igår) Men det är bara att hålla tummarna och hoppas på en härlig revansch i hockeyderbyt ikväll.