2011-09-18

Vinst på straffar i Karlstad!

Igår reste AIK till Karlstad och Löfbergs lila arena för att ta sig an fjolårets mästare Färjestad. Efter att ha förlorat i Semifinalen mot Färjestad med 4-0 i matcher var AIK revansch sugna.

I första perioden fick AIK redan ett numerärt underläge efter bara 3 minuter då Dick Tärnström fick 2 minuters utvisning, det var mycket spel från båda håll men det verkade som till en början att första perioden skulle sluta mållös, men så i 18:e minuten trycker Linus Videll in ett ledningsmål för AIK (ass. Patric Blomdahl, Jonas Liwing) Och det var det enda målet som kom i första perioden, så inför pausvilan hade AIK en 0-1 ledning.

Sen i andra perioden var det mesta dels massa utvisningar i båda lagen, och AIK såg ut att behålla sin 0-1 ledning, men strax innan pausvilan trycker Färjestad in ett kvitteringsmål 1-1, målskytt Per Åslund (ass. Anders Bastiansen, Anton Grundel) Men AIK hade några riktigt bra chanser på att göra ett ledningsmål.

I tredje perioden hände det inte så mycket målmässigt var många chanser från båda håll. Och Fasth gjorde några otroliga räddningar, bland annat efter att en Färjestadspelare kommit helt fri mot Fasth. Den tredje och sista perioden slutade mållös så det blec förlängning.

Men även förlängningen vart det inte heller något mål från något utav lagen så för att allt skulle avgöras vilket lag som skulle knipa med sig extra poängen så fick det avgöras på straffar.

Straffar:
AIK 13 Nordström - Miss
FBK 12 Holtet - Miss
AIK 55 Videll - Mål!
FBK 23 Paulsson - Mål!
AIK 10 Gynge - Mål!
FBK 85 Johansson - Miss! (efter att Fasth gjorde en fantastisk räddning)

Och det vart AIK som vann på straffar! Äntligen vann AIK över Färjestad. Man får tacka Fasth för hans insats att hålla buren stängd, och givetvis får man tacka Videll och Gynge för deras vackra mål. :D

AIK:s nästa match blir mot Djurgården (borta) den 20 septeber i Ericsson Globe.