2011-10-04

Förlust på straffar trots stor ledning!

(C) Jojjesplejs

Ikväll tog AIK emot HV71 hemma på Hovet, HV kom till matchen med 3 raka segrar och AIK kom med 3 raka förluster. Viktor Fasth deltog inte i matchen ikväll pga att han var sjuk (förkyld), så istället var det Markus Svensson som vaktade AIK:s kasse. För att summera hur det gick i matchen.

Första perioden började det med mycket skott från AIK:s del första 3 minuterna, och med en klocktid på 2.38 tar AIK ledningen 1-0 genom nykomlingen Joakim Nordström (ass. Daniel Rudslätt, Josh MacNevin) 5.40 skulle AIK få spela Powerplay efter att HV:s Noah Welch får 2 minuter för Crosschecking. Men något mål under det powerplayet bled det inte. 8.12 skulle AIK få spela PP igen då HV:s Jesse Joensuu fått 2 minuter för  Boarding. Och precis när HV blir fulltarligt utökar AIK sin ledning till 2-0 (10.13) genom Jonas Liwing (ass. Linus Videll, Dick Tärnström) och efter AIK:s 2-0 mål tar HV Time out. 15.17 trycker Robert Rosén in 3-0 helt solo efter slarv från Mikko Luoma. Och inför periodpausen slutade ställningen 3-0 till AIK.

Skottmässigt 15-9 till AIK och det var bara HV som hade 2 stycken 2 minuters utvisningar.

Andra perioden inledes med att HV reducerar till 3-1 (1.26) genom Jesper Fasth (ass. Jason Krog) Men AIK:s målfest skulle fortsätta även i andra perioden, 6.22 trycker Richard Gynge (ass. Robert Rosén) in 4-1. Per Ledin knockas efter att ha blivit tacklad av Tobias Viklund, och Ledin får hjälp av sina medspelare ut från isen och deltar inte mer i matchen. Och Viklund frias från tacklingen eftersom domarna ansåg att den var schysst. Med en klocktid på 7.51 utökar AIK sin ledning ytterligare till 5-1 genom David Lillieström-Karlsson (ass. Oscar Steen). Och strax efter Davids mål får AIK spela PP (8.03) efter att HV:s Jesper Fasth fick 2 minuter för Slashing. 10.33 reducerar HV till 5-2 efter mål av Jesse Joensuu  (ass. Jesper Fasth) Och bara någon sekund innan periodpausen (19.57) trycker Christopher Aspeqvist in 6-2 (ass. Oscar Ahlström) till AIK.

Skottmässigt efter andra perioden 15-7 till AIK och det var bara HV som fick en 2 minuters utvisning.

Tredje perioden gjorde HV målvaktsbyte, Daniel Larsson ut och Andreas Andersson in. Men målvaktsbytet stoppade inte AIK:s målfest, 1.27 trycker Oscar Ahlström in 7-2 (ass. Victor Ahlström, Oscar Steen) 1.46 får HV spela PP efter att AIK:s Josh MacNevin får 2 minuter för fasthållning. 5.05 får AIK spela PP då HV:s Anderas Falk får 2 minuter för Roughing. HV reducerar på en klocktid 7.50 till 7-3 genom Oscar Fantenberg (ass. Jesper Fasth, Jesse Joensuu) drygt 1 minut senare 8.57 reducerar HV igen till 7-4 genom Johan Lindström (ass. Johan Davidsson) och efter HV:s mål tog AIK Time out. Och HV skulle göra mer mål, 10.32 gör Jason Krog 7-5 (ass. Noah Welch, Jesper Fasth) och HV gör även 7-6 (11.23) genom Mattias Karlsson (ass. Johan Lindström, Jukka Voutilainen) och mer mål för HV:s del blir det, (12.45) trycker Jesse Joensuu in 7-7 (ass. Jesper Fasth, Jason Krog) och några mer mål blev det inte.

Skottmässigt vann HV 18-2 och utvisningsmässigtfick lagen varsin 2 minuters utvisning

Förlängningen ser ut att sluta mållös och Linus Videll kommer helt fri mot Larsson men lyckas inte lirka in pucken mellan benen med en klocktid 3.52. Men något mål blev det inte. Så allt får avgöras på straffar.

Skottmässigt i förlängningen 4-5 till HV. Totalt 36-39 till HV.

AIK: Richard Gynge - räddad

Riktigt stor förlust trots stor ledning, man kan ju undra vad det var som hände. Men det är bara att ladda om inför nästa match. Men man får vara nöjd med 1 poäng iallafall. Nästa match är mot Skellefteå (hemma) den 8:e. Hoppas Fasth är bättre då och kan vakta kassen, för uppenbarligen pallar inte Svensson!

AIK ligger nu på en 7:e plats med 11 poäng.