2011-10-19

Förlusterna fortsätter!

(C) Jojjesplejs!

Igår tog AIK emot Växsjö Lakers hemma på Hovet. Man hade hoppats på att få se en repris från tidigare möte borta på Vida Arena då AIK vann med 4-0. Men så blev tyvärr inte fallet. 3444 personer hade tagit sig till Hovet denna kväll. För att summera lite om vad som hände under perioderna.

Första perioden fick Växsjö spela PP (2.31) efter att Josh MacNevin fick två minuter för oschysst spel. Även AIK fick spela PP under första perioden (9.35) åker Björn Karlsson på en två minuters. AIK fick spela ytterligar ett PP under perioden (18.49) då Brad Moran gjorde sig skyldig till 2 minuter. Och det var i princip de händelser som hände, och resultatmässigt slutade det 0-0 inför pausvilan.

Andra perioden gjorde sig Oscar Steen sig skyldig till en 2 minuters utvisning (1.55) och Växsjö fick spela PP även i denna period. Och det var under det PP:t som Växsjö också tog ledningen 0-1 genom Ilkka Heikkinen (ass. Joshua Soares, Nils Andersson) Växsjö fick spela ytterligar ett PP efter att Daniel Bång gjorde sig skyldig till 2 minuters utvisning, och i det numerära underläget kvitterade AIK till 1-1 genom Dick Tärnström (ass. Tobias Viklund, Johannes Salmonsson) 11.59 fick Växsjö spela ännu ett PP efter att Patric Blomdahl åkte på en 2 minuters utvisning. Och under detta numerära underläget tar AIK ledningen 2-1 genom Robert Rosén (ass. Dick Tärnström, Daniel Bång) Men sen efter att Växsjö fick PP ytterligare en gång (15.37) efter att Fredrik Svensson fick 2 minuter så kvitterar dom till 2-2 genom Brad Moran (ass. Mike Iggulden) Och inför pausvilan var ställningen 2-2.

Tredje perioden tog Växsjö ledningen igen (2-3) efter 1.13 genom Joshua Soares (ass. Steve Saviano, Liam Reddox) Efter 1.55 spel åkte Dick Tärnström på en 2x2 minuters utvisning (4 min) Och under det PP:t Växsjö hade så uttökade dom sin ledning till 2-4 genom Ilkka Heikkinen (ass. Tomi Kallio, Mike Iggulden) Men även AIK fick chansen att spela PP i denna period efter att Liam Reddox fick 2 minuters utvisning, och under det PP:t trycker Richard Gynge in 3-4 (ass. Robert Rosén, Josh MacNevin) Men närmare än så lyckades inte AIK komma, det enda som hände händelsemässigt var att Johan Markusson i Växsjö fick en 2 minuters utvisning i slutet av perioden, och AIK spelade då 6-4 efter att Fasth hade lämnat kassen, men lyckades ändå inte få till något mål. Skottmässigt vann AIK med 44-40. AIK fick totalt 16 utvisningsminuter medans Växsjö bara fick 8.

Tyvärr åkte AIK på ytterligare en förlust, men det är bara att bita ihop och blicka framåt och ta nya tag inför nästa match som är Timrå (borta) 27/10. Timrå ligger på en 12:e plats med 11p.

AIK har nu halkat ner på en 7:e plats med 18p och har Brynäs i häcken med 17p.