2011-10-27

Inför matchen ikväll!

Som sagt ikväll är det dags för AIK att spela match igen efter en veckas ledighet. Och ikväll tar sig AIK ann Timrå på bortais. Senast lagen möttes var på Hovet och då piskade AIK Timrå med 5-1. Efter att Videll satte en vacker straff. Inför kvällens match saknar AIK Fredrik Carlsson, Patrik Nemeth, David Lillieström Karlsson och förstås Linus Videll.

Fredrik Carlsson lider fortfarande av sin hjärnskakning men är på väg tillbaka och är i träning. Patrik Nemeth fick ett skott på foten under ett av ispassen och vilar mot Timrå. David Lillieström Karlsson har denna vecka spelat med J20-laget, men kommer flyttas upp till A-laget under nästa vecka. Ett glädjande besked är Christian Sandberg, som har haft problem med en höft, är återigen i spel. Så jag håller tummarna för ikväll och att AIK tar 3 viktiga härliga poäng, för dom behövs! Måste uppåt i tabellen nu.


Läste lite inför matchen på AIK ishockey och läste följande frågor som ställts till Anders Gozzi:

Kommer ni ersätta Linus med någon annan spelare?
– Givetvis möjligör försäljningen av Linus att vi kan ta in en annan. Men just nu är det inte aktuellt.

Hur sammanfattar du första delen av säsongen?
– Stundtals har vi spelat väldigt bra. Vår svaghet har varit att vi inte lyckats fokusera i alla 60 minuter. Vi vet att vi har kapaciteten att vinna mot alla lag.

Vad vill du se av fortsättningen på säsongen?
– Nu ska vi höja nivå. Vi analyserar det vi har gjort dåligt och jobbar stehårt med detaljerna på träning. Vi vill vara noggranna med att träna som vi spelar. Mycket har varit bra, men vi har i perioder slappnat av för mycket – det ska vi göra bättre.

Tabelljumbon Timrå har varit något av en önskemotståndare för AIK. Förra säsongen vann man alla matcher mot medelpadingarna och i premiären vann Gnaget med 5–1. Men risk för underskattning finns inte menar sportchefen:
– Vi har redan förlorat mot Timrå den här säsongen. Vi gjorde en bra period mot dem i träningsmatchen men sedan tappade vi ödmjukheten. Det ska inte finnas någon som helst underskattning på den här nivån och det gäller att vara 100% skärpt i varje situation. Alla måste var redo, sedan är det hård kamp och hög moral som gäller.

Niklas Lundström och Markus Svensson har om vartannat lånats ut till Oskarshamn. Vilket innebär att målvakterna har fått nödvändig matchträning. Spelarna är nu "namngivna spelare" för Oskarshamn och båda kan komma att få spela fler matcher för smålandslaget i allsvenskan.
– Det finns en möjlighet att de kommer spela fler matcher med Oskarshamn. Det är tätt mellan matcherna och det är bra för Mackan, som gjorde det väldigt bra i sina matcher, att få nödvändig matchträning. Niklas fick testa på seniorhockey på hög nivå och gjorde det också väldigt bra. Att vi har den här möjligheten är väldigt positivt för utvecklingen av våra målvakter, avslutar Gozzi. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar