2011-11-21

3 poäng i Gävle!Vi har slagit fjolårets svenska mästare Färjestad och vi har utklassat 2010 års svenska mästare i kvartsfinal förra säsongen med 4-0 i matcher. Men när vinner vi över Brynäs? Har suttit och kollat lite när AIK senast vann över Brynäs, och vad jag kan få fram (rätta mig om jag har fel) så vann AIK över Brynäs 28 Oktober 2010 med 3-0. Och ikväll vann AIK igen. För att summera lite vad som hände under perioderna.

Första perioden såg länge ut att sluta mållös. Den första händelsen som skedde i perioden var att AIK fick chans att spela PP efter att Mats Lavander fick 2 minuter för slashing (10.25) Men AIK lyckades inte göra något mål. Istället var det Brynäs som tog ledningen i slutet av perioden (18.21) trycker Mads Hansen (ass. Sebastian Wännström, Mats Lavander) in 1-0. Och så slutar perioden. Skottstatistiken slutade på 11-9 till hemmalaget.

Andra perioden började med en PP chans för Brynäs (1.45) efter att Oscar Steen fick 2 minuter för hakning. Men inget mål, istället fick AIK chansen till PP (5.23) efter att Niklas Svedberg fick 2 minuter för tripping. När drygt halva matchen spelats (8.54) utökar Brynäs sin ledning til 2-0 genom Jakob Silfverberg (ass. Ryan Gunderson, Jonathan Granström) Men även AIK fick till ett mål i den andra perioden, 15.21 trycker Patric Blomdahl (ass. Daniel Rudslätt, Fredrik Svensson) in 2-1. Innan pausvilan fick Brynäs chans till PP igen efter att Patrik Nemeth fick 2 minuter för fasthållning. Men perioden slutade 2-1. Och skottstatistiken slutade på 17-8 till Brynäs.

Tredje perioden med ytterligare ett PP för AIK (3.50) efter att Mattias Ekholm fick 2 minuter för slashing. Men inget mål, men AIK hade en riktigt bra chans till ett kvitteringsmål men Daniel Bångs skott tog i stolpen efter att ha fått läget på en retur. 7.26 fick AIK till sin kvittering till 2-2 genom Christian Sandberg (ass. Kent McDonell, Fredrik Carlsson) Sen fick Brynäs chansen att spela PP (12.28) efter att Patric Blomdahl fick 2 minuter för slashing. Men Brynäs fick inte till något mål under det PP. Istället var det AIK som tog ledningen (15.47) efter att Richard Gynge (ass. Oscar Steen) tryckte in 2-3. Sen 18.38 tog Brynäs ut målvakten, och då avgjorde AIK matchen genom att utöka ledningen till 2-4 (18.45) genom Patric Blomdahl (ass.Daniel Rudslätt, Viktor Fasth) Och så slutade matchen. Skottstatistiken slutade 6-15 till AIK. Den totala skottstatistiken slutade på 34-32 till Brynäs.

Vilken underbar seger ikväll! Äntligen vann över Brynäs också! 3 viktiga poäng togs ikväll. Fortsätt att plocka poäng nu AIK! I och med segern ikväll så krympte avståndet mellan isapan och AIK nu från ett avstånd på 5 poäng till 2 poäng. AIK ligger kvar på sin 10:e plats med 29 p och isapan ligger kvar på sin 9:e plats med 31 p. Bara att ladda om batterierna inför nästa match som är mot Timrå (hemma) den 23/11.


1 kommentar:

  1. AIK Vann Mot Brynäs förra året?

    http://www.brynas.se/Nyheter/Brynas-AIK/

    SvaraRadera