2011-11-19

Förlust på Hovet!

(C) Hockeyligan
Ja som sagt idag tog AIK emot Modo hemma på Hovet. Inför matchen så låg Modo en placering under AIK med 23 poäng. Och eftersom Modo vann ikväll mot AIK så ligger nu lagen på samma poäng, fast AIK ligger kvar på sin 10:e plats eftersom AIK mer gjorda mål och färre insläppta mål än vad Modo har. För att summera lite hur det gick i perioderna.

Första perioden fick Modo chansen till PP redan efter 3.26 efter att Oscar Steen fick 2 minuter för Interferene. Strax efter att AIK blivit fulltaliga igen tar Modo ledningen 0-1 (5.30) genom Fredric Andersson (ass. Niklas Sundström, Morten Madsen) Även AIK fick chansen att spela PP i första perioden (12.45) efter att Rob Schremp fick 2 minuter för hakning. Och under det powerplay spelet kvitterade AIK till 1-1 (13.16) genom Dick Tärnström (ass. Robert Rosén, Jonas Liwing) 14.06 var det dags för AIK att spela PP igen efter att Joonas Lehtivuori fick 2 minuter för Crosschecking. Men inget ledningsmål för AIK vart det i PP. I slutet av perioden fick Modo ett nytt PP (19.32) efter att Patric Blomdahl fick 2 minuter för Charging. Men Modo gjorde inte något mål under sitt PP. Och inför pausvilan var ställningen 1-1. Skottstatistiken slutade på 12-11 till AIK.

Andra perioden fick Modo chansen till spel 5 mot 3 efter att Johannes Salmonsson drog på sig en 2 minuters utvisning för hög klubba (0.22) Och Patric Blomdahl  satt ju fortfarande på botbänken efter sin sena utvisning i första perioden. Och under det PP tog Modo ledningen (1.28) 1-2 genom Rob Schremp (ass. Mattias Ritola) Modo fick en PP chans igen (6.08) efter att Oscar Steen fick 2 minuter för Interference. Men inget mål för Modo under det Powerplayet. Istället dröjde det till 9.18 innan det vart mål, och Modo utökade sin ledning till 1-3 genom Joonas Lehtivuori (ass. Björn Svensson, Kristian Forsberg) Sen fick Modo ytterligare ett PP efter att Oscar Steen drog på sig ytterligare en 2 minuters utvisning (10.47) denna gång för Slashing. Men inget mål för Modo denna gång. Istället fick AIK spela PP (13.12) efter att Niklas Sundström fick 2 minuter för Tripping. Men AIK lyckades heller inte göra något mål. Och några fler mål under perioden blev det inte. Så inför pausvilan var ställningen 1-3 till Modo. Skottstatistiken slutade på 10-18 till Modo.

Tredje perioden började med ett PP spel för AIK efter drygt 5 minuters spel (5.07) efter att Jens Westin fick 2 minuter för Tripping. 6.47 fick AIK chansen att spela 5 mot 3 efter att Freddy Meyer fick 2 minuter för Hakning. Och 8.03 tryckte AIK dit 2-3 genom Kent McDonell (ass. Johannes Salmonsson, Dick Tärnström)  18.13 lämnade Fasth kassen och AIK tog Time out. Men närmare än så kom aldrig AIK istället var det Modo som utökade sin ledning till 2-4 (18.24) genom Morten Madsen (ass. Niklas Sundström) Och så slutade även matchen. Skottstatistiken slutade på 16-4 till AIK. Och den totala skottstatistiken slutade på 38-33 till AIK.

Trist med en förlust för våra svartgula iskrigare idag mot norrlänningarna. AIK hade verkligen behövt lite poäng nu för att ta sig högre upp i tabellen för att slippa kvalstrecket. Men det är bara att ladda om inför nästa match som är mot Brynäs (borta) den 21/11. DÅ TAR VI POÄNG!