2011-11-01

Förlusterna fortsätter..

(C) Hockeyligan.se

Ja man är ju lite beskiven på hur domarna dömer ibland. För det mesta så spelar det ingen roll vilket lag AIK möter, domarna dömer ändå till motståndarlagets fördel. Som ikvällens match, AIK fick 3 utvisningar medans Skellefteå bara fick 1. Fast dom skulle haft fler. Förstår Melins frustration. Men det är väl bara att gilla läget, för att summera hur det fick i perioderna. Och jag förstår inte vad som hände i matchen, hur AIK kunde tappa en sån ledning?

Första perioden började med mycket skott från AIK:s sida, sen 7.55 så fick Skellefteå chans att spela PP efter att Josh MacNevin fick 2 minuter för Puck Out. Men Skellefteå lyckades inte göra något mål under det 5 mot 4 spel. Istället fick Skellefteå ytterligare en chans till PP (10.27) efter att Christopher Aspeqvist fick 2 minuter för fasthållning. Och den chansen tog Skellefteå vara på, 10.40 trycker 1-0 Bud Holloway (ass. Hannu Pikkarainen, Oscar Möller) in ledningsmålet 1-0 för Skellefteå. Och inför pausvilan stod alltså resultatet 1-0 till Skellefteå. Skottstatistiken efter första slutade på 14-9 till AIK.

Andra perioden började med ett snabbt kvitteringsmål (1.27) för AIK då Patric Blomdahl (ass. Josh MacNevin, Robert Rosén) trycker in 1-1. Sen dröjde det ända till 6.08 innan det vart mål igen, och denna gång var det Oscar Ahlström (ass. Oscar Steen, Victor Ahlström) som tryckte in ledningsmålet 1-2 till AIK. Och knappt två minuter senare vart det mål igen, 8.01 trycker Daniel Rudslätt (ass. Kent McDonell) in 1-3. Men även Skellefteå lyckades göra mål under andra perioden. 10.32 tryckte Bud Holloway (ass. Fredrik Lindgren, Joel Mustonen) in 2-3. Och 16.34 gjorde Skellefteå mål igen efter att Lee Goren (ass. Pierre-Edouard Bellemare, Johan Forsberg) tryckt in 3-3. Och drygt en minut senare var det dags för Skellefteå att göra mål igen, 17.21 gör Pierre-Edouard Bellemare (ass. Johan Forsberg) 4-3. Strax innan periodens slut (19.24) fick Skellefteå chans att spela PP igen efter att Patric Blomdahl fick 2 minuter för hakning. Men något mål blev det inte, så inför periodpasuen var ställningen 4-3. Skottstatistiken slutade på 14-8 till Skellefteå.

Tredje perioden började ju med att Skellefteå fick fortsätta sitt PP även i tredje bara för AIK:s sena utvisning i andra. Men något mål blev det inte. Den första händelsen som kom i tredje perioden var att AIK skulle få chansen att spela PP för första gången i matchen, efter 10.43 fick Oscar Lindberg 2 minuter för tripping. 18.36 lämnade Viktor Fasth kassen för spel 6 mot 5 för AIK. Men några fler mål under perioden vart det inte. Utan matchen slutade 4-3 till Skellefteå. Skottstatistiken slutade på 11-8 till Skellefteå. Och den totala skottstatistiken slutade på 39-30 till Skellefteå. 4841 såg matchen i Kraft Arena.

Trist med ytterligare en förlust för våra svartgula krigare. Hade verkligen behövt vinna den här matchen för att ta lite poäng och klättra i tabellen.  Efter denna förlust ikväll ligger nu AIK på en 11:e plats, alltså på kvalstrecket med 20 poäng med Timrå på en 12:e plats med 16 poäng. Och Modo gick om efter att ha tagit 1 poäng i lika spel efter full tid, och har nu 21 poäng. Men det är bara att ladda batterierna inför nästa match som är Färjestad (hemma) den 3/11