2011-11-03

Underbar vändning och förlustsviten är bruten

Ja ikväll bröt AIK förlustsviten efter att ha vunnit mot Färjestad (igen). Trots att AIK saknade 3 backar så lyckades dom hålla undan Färjestad rätt bra. Och Fasth gjorde ett kanon jobb i kassen. Oskar Lindstedt som togs in från J20 laget fick en plats i 4:e femman och tycker han gjorde en rätt så bra debut ikväll. För att summera lite händelserna i perioderna.

Första perioden började med ett PP för AIK redan efter 1.21 då Anton Grundel fick 2 minuter för Knätackling. Men AIK lyckades inte göra något mål under det Powerplayet. Istället var det Färjestad som gjorde första målet i matchen. 12.54 tryckte Patrik Lundh (ass. Mikael Johansson) in 0-1. Och det var också det enda målet som blev under perioden. Skottstatistiken slutade på 7-11 till Färjestad.

Andra perioden dröjde det till 1.28 innan det blev mål igen, och denna gång var det AIK som kvitterade till 1-1 genom Patric Blomdahl (ass. Fredrik Svensson, Richard Gynge) Därmed var det Blomdahls första mål den här säsongen. 8.37 tog Färjestad Time out. 19 sekunder efter Färjestads time out (8.56) tog AIK ledningen 2-1 genom  Daniel Bång (ass. Christian Sandberg, Joakim Nordström) Och de var de enda målen som gjordes under perioden. Skottstatistiken slutade på 17-8 till AIK.

Tredje perioden hände det till en början inte så mycket. AIK kämpade på och hade ett bra tempo medans Färjestad hade problem i egen zon. 6.49 vart det ett mål, AIK uttökade sin ledning till 3-1 genom Richard Gynge (Fredrik Svensson, Robert Rosén) efter att ha blivit träffad i revbenshöj efter ett skott från Svensson, och Bång kunde enkelt peta in pucken i mål. 17.14 tog Färjestad ut målvakten och vart spel 5 mot 6. Och under det spelet lyckades Färjestad reducera till 3-2 genom Christian Berglund (ass. Jonas Brodin, Magnus Nygren) Men närmare än så kom aldrig Färjestad och AIK vann matchen tillslut med 3-2 och precis efter slutsignalen utbröt tumult på isen och spelare slogs hejvilt. Anledningen har jag ingen aning om. Skottstatistiken efter 3:e slutade på 10-18 till Färjestad och den totala skottstatistiken slutade på 34-37 till Färjestad.

Härligt med en 3 poängare ikväll, och vinst mot Färjestad dessutom. Skönt att äntligen ha besegrat Färjestad på Hovet. Det var 3 viktiga poäng som togs ikväll. Inför mötet ikväll låg AIK under kvalstrecket, men efter segern ikväll klättrade AIK upp till en 9:e plats med 23 poäng och passerade både Modo och Djurgården. Nu är det bara att ladda batterierna inför nästa match som är mot Luleå (borta) på lördag (5/11)