2011-12-01

Bonuspoängen till Gnaget efter vinst i sudden!

(C) Jojjesplejs
Ja ikväll tog AIK emot Linköping hemma på Hovet. Första matchen denna säsongen som lagen möttes (26/9) slutade med en vinst till Linköping med 5-2. AIK:s målskyttar då var: Linus Videll (2-1) och Christian Sandberg (3-2) Inför matchen ikväll så ligger AIK på en 7:e plats med 36 poäng, och Linköping ligger på en placering under med samma poäng. Fast AIK har en match mer spelad. Publiksiffran landade på 5325.

Första perioden började med ett PP för AIK efter 1.50 efter att Michael Holmqvist fick 2 minuter Boarding på Jonas Liwing. Sen tog Linköping ledningen 0-1 (5.09) Pär Arlbrandt (Carl Söderberg, Mattias Bäckman) AIK fick ytterligare en PP chans i första (8.46) efter att Linköping fick en 2 minuters utvisning för Too many players on the ice. AIK kvitterade till 1-1 (11.58) genom Oscar Ahlström (Tobias Viklund, Fredrik Svensson) trots att han hakades. Några fler mål blev det inte så perioden slutade 1-1. Skottstatistiken slutade på 10-10.

Andra perioden började med en dubbelutvisning (0.27) Kent McDonell för AIK och Pär Arlbrandt för Linköping båda få 2 minuter för High Stick. Drygt 2 minuter spelade (1.59) tog Linköping ledningen 1-2 genom Carl Söderberg. AIK fick en PP chans även i denna perioden (6.31) efter att Andreas Jämtin fick 2 minuter för Delaying the game (Fördröjelse av spel) när han blockerade pucken. Kort där efter fick AIK chansen till spel 5 mot 3 (7.46) efter att Kalle Olsson fick 2 minuter för Hakning. Ytterligare en dubbelutvisning blev det under perioden, först efter att Andreas Jämtin fick en 2 minuters utvisning (14.08) för Crosschecking och var påväg till utvisningsbåset så kom Fredrik Svensson farande och puttade till Jämtin och även han drog på sig en utvisning, 2 minuter för Roughing. Men några fler mål blev det inte i perioden. Och skottstatistiken slutade på 15-15.

MacNevin skadades under perioden och fick hjälp ut från isen för vidare vård, befarades vara hjärnskakning efter att ha tackats in i sargen vid Linköpings båset av Martin Laumann Ylven och på reprisen såg det illa ut efter en whiplash liknande rörelse. Men han klagade på ryggont, osäkert hur allvarligt det är.

Tredje perioden hände inte så mycket i början av perioden, AIK tog Timoe Out (7.06) AIK hade svårt att få till några riktigt bra målchanser. Efter halva spelade perioden (10.08) tog Linköping Time Out. I slutet av perioden fick AIK en ny PP chans denna match (16.13) efter att Magnus Johansson fick 2 minuter för Puck Out. Och under det 5 mot 4 spelet kvitterade AIK igen till 2-2 (16.52) genom Oscar Ahlström (Robert Rosén) Med 26 sekunder kvar av perioden får AIK ytterligare en chans att spela PP (19.34) efter att Robin Persson fick 2 minuter för Fasthållning. Skottstatiskten slutade på 13-10 till AIK. Och den totala skottstatistiken efter full tid slutade på 39-35 till AIK.

Fjärde perioden fick AIK chansen att spela 4 mot 3 efter att Linköping drog på sig en sen utvisning i tredje. Efter (1.03) tar AIK ledningen 3-2 och avgör matchen genom Richard Gynge (Dick Tärnström, Robert Rosén)

Efter denna seger ikväll ligger fortfarande kvar på sin 7:e plats med 38 poäng och börjar ta upp jakten på att klättra uppåt i tabellen. Bara att ladda om inför nästa match som är kopiorna Skellefteå (hemma)  den 4/12.