2011-12-08

Förlust i Karlstad ikväll!

(C) Hockeyligan
AIK reste som sagt till Karlstad idag och tog emot Färjestad. Tidigare i säsongen bröt AIK förlust sviterna mot Färjestad genom att vinna över dom på straffar. Men ikväll slutade det inte lika bra. Josh MacNevin saknades under denna match också, men verkar vara igång för en come back snart. Såhär såg det ut under matchen ikväll:

Första perioden började med mycket skott från båda lagen, men det var AIK som tog ledningen (12.20) 0-1 genom Johannes Salmonsson (ass. Richard Gynge, Oscar Steen) Sen fick AIK sitt första PP spel i matchen (16.18) efter att Martin Sevc fick 2 minuter för hög klubba. Men även Färjestad fick en chans att spela PP (17.34) efter att Robert Rosén fick 2 minuter för slashing. Och det läget tog Färjestad vara på och kvitterade till 1-1 (19.10) genom 1-1 Martin Sevc (ass. Anders Bastiansen, Mattias Sjögren) Och det var de enda målen som kom under perioden. Skottstatistiken slutade på 10-7 till Färjestad.

Andra perioden började med att Färjestad tog ledningen snabbt i perioden (3.08) trycker Robin Sterner (ass. Marcus Paulsson, Rickard Wallin) in 2-1. Och efter drygt halva matchen spelad (10.25) utökar Färjestad sin ledning till 3-1 genom Marcus Paulsson (ass. Patrik Lundh, Jonas Brodin) Men AIK reducerade (13.16) till 3-2 genom Daniel Bång (ass. Christian Sandberg, Tobias Viklund)  Kort därefter (14.21) drog AIK på sig en utvisning efter att Daniel Rudslätt fick 2 minuter för hakning. Även Färjestad drog på sig en utvisning under denna period, (17.33) fick Hannes Hyvönen 2 minuter för Puck out. Och det var i stortsett de händelser som skedde. Skottstatistiken slutade på 12-7 till Färjestad.

Trejde perioden brakade allt åt helvete redan i början av matchen, (4.03) utökar Färjestad sin ledning ytterligare till 4-2 genom Christian Berglund (ass. Mattias Sjögren, Hannes Hyvönen) Och drygt 2 minuter senare (6.37) åkte Patrik Nemeth på en 2 minuters utvisning för slashing. Och det tog Färjestad vara på genom att utöka till 5-2 (8.36) genom Mattias Sjögren (ass. Anders Bastiansen, Marcus Paulsson) Men AIK lyckades reducera ytterligare, (15.26) tryckte Oscar Steen (ass. Johannes Salmonsson, Richard Gynge) in 5-3. Sen fick AIK chansen att spela PP (16.13) efter att Marius Holtet fick 2 minuter för hakning. Och (17.42) lämnade Markus Svensson kassen. Det skulle han aldrig gjort, för (19.17) utökar Färjestad till 6-3 genom Mikael Johansson (ass. Anders Bastiansen, Christian Berglund) Och så slutade även matchen. Skottstatistiken denna period slutade 10-3 till Färjestad, och den totala skottstatistiken slutade på 32-17 till Färjestad.

Vart har Svenssons derbyspel tagit vägen?! Från att hålla nollan till att släppa in 6 mål. Hur är det möjligt?! Vart var Fasth? Eller ville Melin att Svensson skulle få lite speltid? I och med denna förlust ikväll så halkade AIK ner på en 9:e plats och ligger på kvalstrecket med 38 poäng, med Linköping bakom sig med lika många poäng och med Modo framför sig med 1 poäng mer. Bara att ladda om inför nästa match som är mot Luleå (hemma) den 10/12. DÅ TAR VI 3 POÄNG!!