2011-12-10

Skön seger och viktiga poäng!

(C) Hockeyligan.se
Idag kom alltså Luleå på besök till Hovet. Och efter att Luleå vunnit de senaste matcherna så var AIK rätt sugna på att ta revansch och plocka lite poäng. Och inför denna match var Josh MacNevin tillbaka igen. Glädjande att se. Och Fasth kände sig bättre och vaktade AIK:s kasse denna match. Såhär såg följande perioder ut.

Första perioden såg länge ut att bli mållös och inga utvisningar drabbade lagen heller. Men strax innan pausvilan (18.27) tar AIK ledningen 1-0 genom Kent McDonell (ass. Oscar Ahlström, Josh MacNevin) och så slutade första perioden. Skottstatistiken slutade på 9-7 till AIK.

Andra perioden för AIK en ypperligt bra chans att utöka sin ledning (0.22) genom Richard Gynge som får en lysande passning av Jonas Liwig och kommer ren med David Rautio. Avslutet är dock inget vidare och Luleåmålvakten kan rädda. Luleå kvitterade till 1-1 (5.39) genom Chris Abbott (ass. Johan Harju, Topi Jaakola) AIK tar återigen ledningen 2-1 efter drygt halva matchen spelad (10.38) genom Christian Sandberg (ass. Daniel Bång, Stefan Johansson) AIK utökar sin ledning till 3-1 efter slarv i Luleås försvarsspel (14.17) genom Daniel Bång. Under andra perioden kom första utvisningen i matchen, och den drabbade AIK (16.31) efter att Fredrik Svensson fick 2 minuter för Tripping. Men något mål blev det inte. Skottstatistiken denna perioden slutade på 8-10 till Luleå.

Tredje perioden drabbades AIK av en ny utvisning tidigit i matchen (2.15) efter att Dick Tärnström fick 2 minuter för Crosschecking. Och det PP spelet utnyttjade Luleå genom att reducera till 3-2 (2.42) genom Simon Hjalmarsson (ass. Niklas Olausson, Johan Fransson) AIK fick också en PP chans i denna period (11.07) efter att Chris Abbott backade på Viktor Fasth så han ramlar och fick 2 minuter för Interference. Men AIK lyckades inte göra något mål under sitt 5 mot 4 spel. 18.24 tar Luleå Time out, och då tog Luleå ut sin målvakt. Men vingades kliva in i buren igen efter att AIK fick tekning i anfallszon, men kort därefter lämnade han kassen igen. Men några mer mål blev det inte. Och ställningen slutade 3-2. Skottstatistiken slutade på 4-11 till Luleå. Den totala skottstatistiken slutade på 21-28 till Luleå.

Skönt med en seger idag för AIK. Det var verkligen viktiga poäng. Efter segern idag klättrade AIK upp till en 8:e plats med 41 ponäg. Återstår att se hur läget ser ut efter att kvällens matcher har spelats. Kan komma att bli förändrigar. AIK:s nästa match är mot isaporna den 22/12. Kanske kan vara bra med ett litet uppehåll nu så att spelarna får ladda krafterna extra mycket. Eller ja, några av dom iallafall. För Fasth, Rosén och Viklund blir det ju spel i Tre Kronor tröjan snart.