2012-01-12

AIK tog extra poängen på Kinnarps Arena!

Ikväll reste AIK till Jönköping och till Kinnarps Arena för att ta emot HV71. HV71 har vunnit alla tidigare 3 möten denna säsong. AIK fick klara sig utan  JVM-hjältarna Patrik Nemeth och Joakim Nordström. Det såg länge ut som att AIK skulle ta 3 härliga poäng, men med drygt 1 minut kvar av tredje perioden lyckades HV kvittera. Och det hela fick avgöras i förlängning. 6580 slutade pubilksiffran på ikväll. Såhär såg perioderna ut i helhet:

Första perioden började med ett HV71 fick ett PP efter (4.02) att Daniel Bång fick 2 minuter för Fasthållning. Men något ledningsmål kom inte. Istället fick HV en ny PP chans drygt 4 minuter senare (7.59) efter att Fredrik Carlsson fick 2 minuter för Illegal or dangerous equipment. Men inget ledningsmål kom då heller. Istället fick AIK en PP chans (14.11) efter att Kamil Piros fick 2 minter för Tripping. Men inget ledningsmål för AIK kom heller. HV71 fick en ny PP chans (16.34) efter att Tobias Viklund fick 2 minuter för Hakning efter att ha stoppat en HV spelare som kommit fri mot Fasth. Men inte heller under det 5 mot 4 spel kom något mål. Istället hade AIK en ypperligt bra chans att få till ett ledningsmål ( i numerärt underläget) efter att Salomonsson kommit helt fri mot målvakten. Men några mål under perioden kom aldrig så inför periodpausen stod det 0-0. Och skottstatistiken slutade på 6-8 till AIK.

Kan förklara lite vad den där utvisningen Fredrik utvisades för betyder:
Illegal or dangerous equipment - Att ha, och/eller spela med, felaktig eller farlig utrustning. Denna regel stoppar även en utespelare från att använda målvaktens klubba, men en målvakt tillåts använda en utespelares. Om en spelares klubba går av måste han/hon dumpa den på isen omgående, och får exempelvis inte dumpa den över sargen, och linjemän tar reda på trasorna vid nästkommande avblåsning. Om en spelare tappar sin hjälm måste han/hon direkt åka till sitt spelarbås.
Andra perioden
började med att Tobias Viklund blev kvar i omklädningsrummet efter att ha skadat sig under första perioden. Efter drygt 4 minuters spel (3.56) fick AIK en PP chans efter att Johan Davidsson fick 2 minuter för Hakning. Och det 4 mot 5 spelet utnyttjade AIK och tog ledningen 0-1 (4.34) genom Stefan Johansson (ass. Kent McDonell, Josh MacNevin) Efter drygt halva matchen spelad (10.38) utökar AIK sin ledning till 0-2 genom Rastislav Pavlikovsky (ass. Stefan Johansson) efter ett kanonskott från Johansson kunde Pavlikovsky enkelt eta in returen. Och i och med det målet tog HV71 Time Out. Kort därefter recuderar HV71 till 1-2 (12.07) genom Johan Lindström (ass. Andreas Falk, Oscar Fantenberg) Sen efter (16.22) blev det en dubbelutvisning, först fick Andreas Falk i HV71 2 minuter för Roughing. Och sen vid samma tillfället fick i Fredrik Carlsson i AIK också 2 minuter för Roughing. Men något mål under det 4 mot 4 spel blev det inte. Och några fler mål under perioden blev det inte heller. Skottstatistiken slutade på 16-9 till AIK.

Tredje perioden började med ett tidigt PP för AIK (2.32) åker Andreas Falk ut 2 minuter för Hakning. Men något mål kom det inte. Och det var inte många händelser som skedde under denna perioden. Med drygt 1 minut kvar av perioden (18.38) lämnade HV:s målvakt och vart spel 6 mot 5 för HV. Och det gjorde att HV lyckades kvittera till 2-2 (18.57) genom Johan Lindström (ass. Daniel Grillfors, Johan Davidsson) Och det var det enda målet som kom under perioden också. Skottstatistiken slutade på 6-7 till AIK. Den totala skottstatistiken slutade på 21-31 till AIK.

Fjärde perioden såg länge ut att allt skulle gå till straffavgörande i denna match, men med 6 sekunder av perioden (4.54) så tryckte Josh MacNevin (ass. Robert Rosén, Dick Tärnström)  in 2-3 pucken. Domarna vart lite osäkra på om pucken var inne eller inte så de fick ringa och kolla. Och det vart alltså mål.

Skönt att det blev 2 poäng iallafall. Hade ju inte skadat om det blivit 3. Men man får vara tacksam att det inte blev förlust iallafall. Efter dessa poäng ikväll så ligger AIK kvar på sin 8:e plats men nu med 53 poäng. Och bakom sig har dom isapan med lika många poäng (efter att dom förloirat ikväll mot Frölunda) Moahaha! Och framför sig har nu AIK Växsjö istället med 54 p (som vann mot Timrå ikväll) Nu är det bara att ladda om batterierna inför nästa match som är mot Modo (hemma) den 14/1 kl 16.00. Då tar vi 3 poäng!