2012-01-19

Karlstad besök på Hovet ikväll!

Fasth VS Nihlstorp
Ikväll tar AIK emot Färjestad hemma på Hovet. Färjestad har varit ett tufft lag att möta för AIK, framför allt förra säsongen. Bland annat åkte AIK på stryk av Färjestad i Semifinalen med 4-0 i matcher. Men denna säsong bröt AIK förlusterna mot laget.

Första matchen som lagen möttes som spelades den 17 September vann AIK med 1-2 på straffar på bortais. AIK:s målskyttar då var: Linus Videll (0-1) och sen trycker Richard Gynge in den avgörande straffen som ger AIK en 1-2 seger och tog då hem bonuspoängen. Under denna match gjorde Viktor Fasth en fantastisk räddning när Färjestad skulle slå sin sista straff efter Gynge, Fasth slänger sig raklång och stöter bort Johanssons straff.

Andra matchen tog AIK emot Färjestad på Hovet och den matchen spelades 3/11 och den vann AIK med 3-2. AIK:s målskyttar under den kvällen var: Patric Blomdahl (1-1), Daniel Bång (2-1) och Richard Gynge (3-1)

Efter dessa två fantastiska segrar så kan man lätt tro att Färjestad inte längre är så "tufft" motstånd. Men senaste mötet mellan dessa lag slutade med en förlust för AIK.

Tredje matchen som lagen möttes den 8/12 i Karlstad slutade med en 6-3 förlust för AIK. AIK:s tappra målskyttar under matchen var: Johannes Salomonsson (0-1), Daniel Bång (3-2) och Oscar Steen (5-3)

Kommer resultatet ikväll att bli en seger för AIK eller kommer Färjestad kvittera ställningen 2-2 i matcher? För min del hoppas jag på att AIK ser till att det blir 3-1 i matcher istället för 2-2. Inför matchen så har AIK en seger med sig i bagaget efter senaste matchen mot Frölunda där AIK vann med 1-2 i förlängningen. Färjestad däremot har en förlust med sig i bagaget till kvällens match efter att ha förlorat senaste matchen mot Växsjö med 4-1.

Färjestad ligger på en 7:e plats i tabellen med 57 poäng (med Modo framför sig med 58 poäng och Växsjö under sig med 57 poäng), och AIK ligger på en 10:e plats med 55 poäng (med Djurgårdsjävlarna framför sig med 56 poäng och Linköping under sig med 51 poäng). Skulle det bli seger ikväll för Färjestad (Vilket jag inte hoppas på) så skulle Färjestad gå om Modo och lägga sig på en 6:e plats med 60 poäng. Skulle det blir seger för AIK ikväll så skulle vi gå om Djurgården, Växsjö och Färjestad och lägga oss på en 7:e plats med 58 poäng. Fast för att AIK ska lyckas ta sig förbi Djurgården så krävs det att Linköping vinner över dom ikväll.

Hur ser läget ut i truppen inför ikväll då? Jo, både Tobias Viklund och Christian Sandberg är på bättringsvägen, men det fortfarande oklart hur länge de blir borta.


Kent McDonell fick en lårkaka mot Modo som fortfarande ömmar. Kanadensarens medverkan är oviss. Beslut fattas på matchvärmning. Däremot är Oscar Steen bättre och hoppas kunna spela.

 

Lycka till ikväll våra svartgula hockeykrigare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar