2012-01-03

Slutspelsplats säkrare och säkrare efter vinst mot Brynäs!

(C) Jesper Zerman
Ja ikväll var det alltså match mellan AIK-Brynäs. AIK behöver verkligen poäng nu för att säkra sin plats i slutspelet. Men det var en annan match före Elitseriematchen ikväll. Det var nämnligen en legendarmatch mellan AIK-Brynäs som jag nämnde i tidigare inlägg. Tyvärr slutade den matchen 3-4 till Brynäs. Åter till kvällens match då. Såhär kan man summera perioderna:

Första perioden: Den var ganska händelsefattig, inga mål vart det under den perioden och inga utvisningar vart det heller. Så inför pausvilan var ställningen 0-0. Men det var AIK som gjorde de flesta skotten. Det märktes på skottstatistiken efter perioden 13-8 till AIK slutade det på. Kan även tillägga att Daniel Bång och Mattias Ekholm hamnat i en hätsk ordväxling precis när periodsignalen förkunnar att den första perioden är slut. Om det blir någon action i de återstående perioderna återstår att se.

Andra perioden vart det AIK som drog på sig matchens första utvisningen, (7.48) drog Oscar Ahlström på sig en 2 minuters utvisning för Hakning. AIK fick en ypperlig chans i boxplay att ta ledningen genom Robert Rosén efter att han försökt att flippa in pucken, men Honken räddade. Men Brynäs lyckades inte få till något ledningsmål under sitt PP. Det var AIK som gjorde första målet i matchen och tog ledningen 1-0 (10.35) genom Kent McDonell (ass. Josh MacNevin) AIK drog på sig ytterligare en utvisning under denna period (15.13) efter att Daniel Rudslätt fick 2 minuter för Hakning. Med 3 sekunder kvar av AIK:S boxplay kvitterar Brynäs till 1-1 (17.10) genom Jesper Ollas (ass. Jonas Nordquist) Vart även lite fight mellan Richard Gynge och Daniel Widing. Såg mycket ut som att Brynäs skulle dra på sig en utvusning för Brynäs efter att Widing visat sig mer aggressiv än vad Gynge gjorde. Men så vart inte fallet. Och då skanderades "Domarjävel" från AIK-klacken. Istället dröjde det till (18.29) innan AIK fick sitt första PP i matchen, efter att Jonathan Granström fick 2 minuter för Fasthållning. Med 36 sekunder kvar av perioden (19.24) tar AIK ledningen igen 2-1 genom Rastislav Pavlikovsky (ass. Johannes Salmonsson, Dick Tärnström) Och den ställningen stod sig perioden ut. Skottstatistiken efter denna perioden hade Brynäs lite fler skottchanser, 9-15 till Brynäs

Kan även tillägga att Roger Melin tvingades lämna båset under perioden. Melin fick en puck i skallen och försökte först bara kyla ned det med en ispåse. Till sist blev han dock tvungen att gå till omklädningsrummet för ytterligare omplåstring. Men han var strax åter i båset igen.

Tredje perioden
utökar AIK sin ledning (2.43) till 3-1 genom Daniel Bång (ass. Dick Tärnström)  som lyfter upp pucken på backhand i nättaket. Med drygt 10 minuter kvar av perioden så hade AIK fortfarande sin ledning. AIK fick ytterligre ett PP i matchen (10.32) efter att Daniel Widing för Tripping efter att ha dragit ner Richard Gynge.  Men AIK utökade inte sin ledning något under det 5 mot 4 spel. (16.47) tar Brynäs Time Out och i det sammanträffandet tog Brynäs ut målvakten. Blev då alltså 6 mot 5 spel för Brynäs i ca 3 minuter. Men det var något som Brynäs skulle få ångra. (17.00) trycker AIK in 4-1 genom Robert Rosén (ass. Oscar Steen, Richard Gynge) Och 38 sekunder senare (17.38) utökar AIK sin ledning ytterligare till 5-1 genom Oscar Ahlström (ass. Victor Ahlström, Daniel Rudslätt) I slutet av perioden drog AIK på sig en utvisning (18.35) och Brynäs fcik spela PP efter att Rastislav Pavlikovsky fick 2 minuter för Slashing.   Men Brynäs lyckades inte kommer närare och matchen slutade 5-1 till AIK. Skottstatistiken efter perioden slutade på 12-17 till Brynäs. Den totala skottstatistiken slutade på 34-40 till Brynäs.

7719 personer var på plats på Hovet ikväll.

Var en riktigt skön seger för AIK ikväll. Viktiga poäng som togs ikväll och slutspelsplatsen blir säkrare och säkrare. Efter segern ikväll ligger AIK på en 8:e plats med 48 poäng med isapan framför sig med 49 poäng och Växsjö bakom sig med 45 poäng (fast Växsjö har en match mer spelad) Bara att ladda om batterierna till nästa match som är mog Linköping (borta) den 5/1.