Idag hade AIK sin andra träningsmatch på Skytteholms IP. Denna dag var det Gefle IF. Hur såg laguppställningarna i respektive lag ut då?

27 Ivan Turina - 16 Martin Lorentzson. 3 Per Karlsson (68), 2 Niklas Backman, 23 Edward Owusu (ht) - 24 Daniel Gustavsson, 5 Robert Åhman Persson, 8 Daniel Tjernström (K), 11 Lalawélé Atakora - 22 Kwame Amponsah Karikari (utv 45), 26 Pontus Engblom.

Avbytare: 28 Viktor Lundberg (ht), 7 Helgi Daníelsson (ht), 20 David Fällman (68), 12 Christian Kouakou, 13 Kyriakos Stamatopoulos (mv), 18 Nicklas Maripuu, 25 Philip Andersson.

Gefle
22 Emil Hedvall - 12 Daniel Bernhardsson (K), 6 Pär Asp, 3 Linus Malmborg, 4 Sebastian Senatore - 21 Eric Larsson (77), 19 Marcus Hansson, 7 Alexander Faltsetas (56), 17 Jonas Lantto - 15 Mikael Dahlberg (81), 10 Jakob Orlov.

Avbytare: 25 Joachim Adukor (56), 23 Johan Svantesson (77), 16 Dragan Kapcevic (81), 1 Mattias Hugosson (mv), 5 Zakaria Abdullai.
(4-4-2)

De händelser som skedde under första halvleken var att först drog Gefles Marcus Hansson på sig ett gult kort för hårt spel. När det var ca 9 minuter kvar av halvleken tog Gefle ledningen 0-1 genom Mikael Dahlberg (Daniel Bernhardsson). Men det var inte de enda som hände under halvleken, med lite mindre än 4 minuter kvar drog Kwame Amponsah Karikari i AIK på sig ett gult kort för hårt spel. Och bara 3 minuter senare drog han på sig ytterligare ett gult kort återigen för hårt spel vilket resulterade till att Karikari fick rött kort när klockan stod på 44.44. Men i andra halvleken drog AIK igång på högsta växeln efter att Martin Lorentzson (Pontus Engblom) kvitterade till 1-1 i 60:e minuten. Och det var en väckarklocka för AIK, för 7 minuter senare tog AIK ledningen 2-1 genom 2-1 Daniel Gustavsson (Viktor Lundberg) När 8 minuter kvar av matchen drog Gefles Jonas Lantto på sig ett gult kort för hårt spel. I 85:e minuten utökade AIK sin ledning ytterligare till 3-1 genom Lalawélé Atakora (Daniel Gustavsson) Och så slutade även matchen.

Offside: 1-3 (0-2)

Skönt att AIK äntligen fick sin första seger i träningsmatchen. Bara att fortsätta att vinna så kommer det att gå utmärkt sen när Allsvenskan drar igång. Publiksiffran på Skytteholm idag landade på 1 820.