2012-03-24

AIK förlorade Supercup finalen

Idag reste AIK till Olympia och tog emot Helsingborgs IF i Supercup finalen. Matchen såg mycket öppen ut efter att ha slutat mållös efter första 45 minuterna. Skotten slutade på  6-6 också efter första halvleken vilket tyder på en ganska jämt fight. Efter 7 minuters spel i andra halvleken drog Kwame Karikari på sig ett gult kort för hårt spel. Och kort där efter (58:e spelminuten) .tog Helsingborg ledningen 1-0 genom Rachid Bouaouzan (pass. Daniel Nordmarkoch de målet tycker jag såg riktigt tveksamt ut till en början efter att det såg ut som han var offside. Men så var ju inte fallet (tyvärr) Och det resulterade till att Ivan Turina fick ett gult kort för protest.

Men det var inte bara AIK:are som drog på sig gula kort under halvleken, även Daniel Nordmark drog på sig ett gult kort i 60:e spelminuten efter att ha försökt att filma sig till en straff. Drygt 1 minut senare drog även Daniel Tjernström på sig ett gult kort för hårt spel. Och AIK fortsatte att dra på sig gula kort, i samma spelminut drog Lalawelé Atakora på sig ett gult kort för spelförstörelse. När det återstod 20 minuter (70:e) kvar av matchen utökade Helsingborg sin ledning till 2-0 genom samma målskytt som tidigare  Rachid Bouaouzan  (pass. Alfred Finnbogason) Sen på tilläggstiden rann det över lite för Alexander Milosevic tror jag efter att han drog på sig ett röd kort för Osportsligt uppförande. Även Niklas Backman drog på ett kort (gult) för osportsligt uppförande i 94:e minuten. AIK hade ett läge att få till ett recduceringsmål efter att domaren blåste för straff (efter att en Helsingborgs spelare tagit bollen med handen) men ändrade sig senare efter att pratat med linjedomaren och Helsingborgs spelare och ändrade beslutet till att bollen tog på bröstet istället.

AIK förlorade som sagt Supercup finalen mot Helsingborg (tyvärr) MEN NÄR ALLSVENSKAN DRAR IGÅNG DÅ JÄÄÄVLAR!!