2012-03-18

AIK vidare till Semifinal

Ja idag reste AIK till Coop Arena för att ta emot Luleå i 5:e kvartsfinalen. Och seger i denna match skulle betyda att AIK går vidare till Semifinal och slagit ut serieledarna eftersom då skulle AIK leda matchställningen med 4-1 och det återstår bara 2 matcher till och det skulle inte Luleå kunna vända på. Vi vet att AIK har gjort det förut och kunde göra det igen. Får gratulera Viktor Fasth också som spikade igen målburen för AIK och höll nollan i matchen. Såhär såg AIK:s match ut på Coop Arena:

Första perioden var ganska händelsefattig och vart inga mål under perioden heller. Daniel Bång fick ett friläge i perioden men fick inte till något bra avslut. Första perioden slutade mållös och skottstatistiken slutade på 6-6

Andra perioden var också till en början händelselös, men efter att nästan halva perioden spelats så fick AIK en PP chans (8.01) efter att Jonas Berglund fick 2 minuter för Hakning. Men något ledningsmål från AIK kom aldrig i det 5 mot 4 spel. Med lite mer än 1 minut senare drabbades AIK av en utvisning och Luleå fick chansen att ta ledningen i PP (9.46) efter att Richard Gynge fick 2 minuter för Fasthållning. Men så blev inte fallet. Istället var det AIK som gjorde första målet i matchen och tog ledningen 0-1 (12.49) genom Oscar Ahlström. Och det var det enda målet som kom under perioden också. Skottstatistiken slutade på 10-14 till AIK.

Tredje perioden fick AIK ett tidigt PP efter att Sebastian Enterfeldt fick 2 minuter för Boarding (0.29) Och i detta 5 mot 4 spel resulterade till att AIK utökade sin ledning till 0-2 (2.20) genom Patric Blomdahl (ass. Christian Sandberg, Stefan Johansson) Luleå hade några chanser att få till ett reduceringsmål under perioden, men det såg Fasth till att det inte blev fallet. När det återstod lite mer än 2 minuter kvar tog Luleå ut sin målvakt och spel 6 mot 5 för hemmalagets del. Och efter att dom inte riktigt fick till något mål så bestämde sig Luleå för att ta Time Out (18.02) Sen drabbades AIK av en utvisning (19.16) efter att Robert Rosén skickade pucken ut över plexiglaset och fick 2 minuter för Puck Out, och då vart det ett 6 mot 4 spel för Luleå. Men inte heller då lyckades Luleå få till något reduceringsmål. Istället var det AIK som utökade sin ledning till 0-3 i tom målbur (19.53) genom Christian Sandberg (ass. Daniel Bång, Stefan Johansson) Och så slutade matchen. Skottstatistiken slutade på 15-7 till Luleå. Den totala skottstatistiken slutade på 31-27 till Luleå.

UNDERBART! AIK är i Semifinal (igen!) Kan vara skönt för grabbarna att få lite vila nu några dagar. Fast det kanske är dumt? För då kanske AIK tappar sitt tempo som dom har kommit upp i nu, eller så kan det bara bli bättre efter att få vila upp sig lite. Det återstår att se. Lycka till AIK! Undra vilka som blir motståndare i Semifinalen?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar