2012-02-15

Straffavgörande på Hovet!

Ja igår tog AIK emot HV71 hemma på Hovet. Som jag nämnde i tidigare inlägg har lagen mött varandra 4 gånger tidigare denna säsong och av dom matcherna har HV vunnit 3 och AIK 1. Vilka saknades i AIK:s trupp då? Först så saknades Christian Sandberg fortfarande och sen fanns varken Dick Tärnström eller Viktor Fasth (skadad) med (Läs om Fasth här). Det var alltså Markus Svensson som vaktade AIK:s kasse under matchen. Allt fick slutligen avgöras på straffar. Och det var tyvärr HV som tog hem bonuspoängen. Nedan kan ni själva läsa hur det såg ut period efter period.

Första perioden började med att AIK fick ett PP efter 1 minut (1.01) då Jesse Joensuu fick 2 minuter för Hakning. Men tyvärr inget ledningsmål. Istället var det HV som fick en PP chans (6.12) efter att Jonas Liwing fick 2 minuter för Fasthållning. Men inget ledningsmål för HV kom heller. Istället dröjde det till (10.28) innan HV tog ledningen 0-1 genom Noah Welch (ass. Jukka Voutilainen, Johan Davidsson) Med lite mer än 7 minuter kvar (12.30) drog AIK på sig ytterligare en utvisning då Jonas Liwing fick 2 minuter för Fasthållning igen. Men AIK lyckades reda ut det boxplayet utan några som helst svårigheter. Istället fick AIK en ny PP chans (16.57) efter att Noah Welch fick 2 minuter för ELBOW. Och det tog AIK vara på genom att kvittera till 1-1 (17.14) genom Stefan Johansson (ass. Robert Rosén, Daniel Bång) Men när det bara återstod 20 sekunder (19.39) av perioden tog HV ledningen igen 1-2 genom Kamil Piros (ass. Mikko Luoma) Skottstatistiken slutade på 16-19 till gästerna.

Andra perioden fick AIK en ny PP chans (4.45) efter att Adam Almquist fick 2 minuter för Hakning. Men något kvitteringsmål för AIK kom inte. Istället dröjde det till (7.43) innan AIK:s kvittering till 2-2 kom genom Oscar Ahlström (ass. Victor Ahlström, Robert Rosén) Men när det var drygt 5 minuter kvar av perioden tog HV ledningen (igen) 2-3 genom Johan Davidsson (ass. Jesse Joensuu, Daniel Grillfors) Och det var de var de enda målen kom under perioden, det enda som hände innan periodsignalen kom var att AIK fick en ny PP chans (15.52) efter att Mikko Luoma fick 2 minuter för Crosschecking. Skottstatistiken slutade på 18-8 till AIK.

Tredje perioden började med att HV fick en PP chans (2.03) efter att Daniel Rudslätt fick 2 minuter för Fasthållning. Även detta boxplay redde AIK ut. Och HV fick även en ny PP chans (14.25) efter att Tobias Viklund fick 2 minuter för Knätackling. Och även denna gång klarade AIK ut boxplayet. När drygt 2 minuter återstod av perioden (17.49) tilldelades AIK en straff, men tyvärr missade Victor Ahlström straffen som kunde gett AIK en kvittering. Istället var det tvillingsbrorsan som fixade kvitteringen 3-3 (18.24) genom Oscar Ahlström (ass. Victor Ahlström, Oscar Steen) Det sista som hände i perioden var att både AIK och HV drog på sig en utvisning (19.52) först var det HV:s Per Ledin som fick 2 minuter för Fasthållning, och AIK:s Oscar Steen fick 2 minuter för Fasthållning. Skottstatistiken slutade på 7-12 till gästerna.

Allt gick till sudden och skulle avgöras där, men det kom inget mål där heller så allt fick avgöras på straffar istället.

AIK: Robert Rosén - Räddad

Tyvärr så vann ju HV71 på straffavgörande, men man får glädjas åt att det blev 1 poäng mot smålänningarna iallafall. AIK ligger kvar på sin 7:e plats med 67 poäng. Får hoppas att det går bättre nästa match och att AIK tar 3 poäng då. Nästa match som AIK har att vänta är mot Djurgården (borta) imorgon (16/2) kl