2011-09-26

Andra förlusten för säsongen!

Ikväll reste AIK till Cloetta Center och tog emot Linköping HC. Lite ändringar i kvällens match jämnfört mot tidigare i säsongen. Ikväll fick Viktor Fasth vila och AIK:s keeper ikväll var Markus Svensson som skulle få visa upp sig lite. För att summera matchen:

Första perioden började som en riktig mardröm för AIK:s del, redan på en klocktid 3.23 gör Linköping mål genom Pär Arlbrandt. Och mardrömmen skulle fortsätta för AIK och Markus del, redan efter bara 28 sekunder efter att Linköping gjort sitt ledningsmål utökar dom sin ledning till 2-0 och målskytten var Pär Arlbrandt igen. Och efter andra målet tog AIK Time out. Men under AIK:s powerplay efter att Linköpings Sebastian Karlsson fått 2 minuter för Fasthållning av klubba gör Linus Videll 2-1 (Robert Rosén, Christian Sandberg) Men Linköping skulle fortsätta att göra mål, 18 sekunder efter Vidells mål gör Carl Söderberg 3-1. Med 15 sekunder kvar av första (19.45) gör AIK mål igen genom Christian Sandberg (ass. Linus Videll) ställningen inför pausvilan slutade 3-2. AIK vann skottmässigt första perioden med 10-9.

Utvisningsmässigt vart det följande LHC 4 min (2x2 min) AIK 0 min

Andra perioden gjorde AIK en liten förändring, Markus Svensson ersattes av Viktor Fasth. Det var mycket skott från AIK:s sida dom första 5 minuterna, bland annat från Rosén, Blomdahl, Svensson, Viklund. Linköpings Carl Söderberg drar på sig en utvisning i offensiv och AIK får chansen att spela i powerplay, men något mål under det powerplayet blev det tyvärr inte. Söderberg fick en 2 minuters för Boarding. Men även Linköping skulle få chansen att spela powerplay efter att AIK:s Stefan Johansson fått en 2 minuters för Hakning. Och under detta powerplay utökar Linköping sin ledning till 4-2 efter mål av Andreas Molinder med en klocktid 15.53. Och några fler mål under andra perioden blev det inte heller, ställningen slutade 4-2 och Linköping vann även skottmässigt med 9-7.

Utvisningsmässigt efter andra perioden LHC 2 min AIK 2 min

Tredje perioden började med ett skott från Jonas Liwing redan efter 13 sekunder. Och Linköping skulle få ett powerplay igen efter bara 31 sekunder efter att Christian Sandberg fått 2 minuter för Interference. Med en klocktid på 1.57 blir det spel 4 mot 4 i 30 sekunder innan AIK får powerplay efter att Linköpings Robin Figren får 2 minuters utvisning för Slashing. 3.46 blir Daniel Bång utvisad 2 minuter för Hakning. 6 minuter in i perioden var det dags för mål igen tyvärr för Linköpings del, Erik Lindhagen trycker in 5-2. 10.45 tar Linköping Time Out. Några fler mål under perioden blev det inte heller och matchen slutade 5-2.

Utvisningsmässigt efter tredje perioden LHC 2 min AIK 4 min (2x2 min)

Publiksiffran på Cloetta Center ikväll landade på 6064. Trist med en förlust för våra svartgula krigare ikväll på bortaplan, men det är bara att ladda om inför nästa match som är mot Luleå HF hemma på Hovet den 29/9.