2011-09-12

Örebro SK-AIK

(C) Jojjesplejs

Ikväll begav sig AIK till Behrn Arena och Örebro SK stod för motståndet. Nedan följer lagens uppställningar samt summeringar av matchen.

Örebro SK
Målvakt:
82. John Alvbåge Backar: 20. Samuel Wowoah, 4. Magnus Wikström, 2. Patrik Haginge, 26. Eidur Aron Sigurbjörnsson Mittfältare: 25. Nordin Gerzic, 13. Riku Riski, 6. Emil Berger Forwards: 29. Valdet Rama, 28. William Atashkadeh, 32. Kushtrim Lushtaku

Avbytare: 7. Magnus Kihlberg, 8. Fredrik Nordback, 11. Tommy Wirtanen, 15. Josef Ibrahim, 18. Marcus Astvald, 23. Simon Nurme, 81. Brunet Hay

Formation: 4-3-3

AIK

Målvakt:
27. Ivan Turina Backar: 4. Nils-Eric Johansson, 2. Niklas Backman, 6. Alexander Milosevic, 16. Martin Lorentzson Mittfältare: 9. Martin Kayongo-Mutumba, 5. Robert Åhman Persson, 28. Viktor Lundberg, 7. Helgi Danielsson, 24. Daniel Gustavsson Forwards: 21. Admir Catovic

Avbytare: 8. Daniel Tjernström, 12. Christian Kouakou, 13. Kenny Stamatopoulos, 18. Niklas Maripuu, 22. Kwame Amponsah Karikari, 25. Robert Quaison, 29. Gabriel Özkan

Formation: 4-5-1

Robert Åhman Persson ligger i riskzonen inför dagens match då ett gult kort (totalt 9 för säsongen) skulle innebära automatisk avstängning inför nästkommande match.

Första halvlek:

Matchen började bra efter att Alexander Milosevic avancerade redan i 4:e minuten, men tyvärr utan resultat. Örebro försökte också att trycka på lite, men utan något resultat. Sen i 20:e minuten varnas Riku Riski (ÖSK) Båda lagen var försökte få till ett mål, b la Daniel Gustavsson i 24:e minuten, men även hans skott gav utan resultat, sen i slutet av första halvlek (43:e minuten) varnas Helgi Danielsson och i och med det missar han nästa match.Och även Alexander Milosevic varnas. Första halvlek slutade mållöst efter att båda lagen haft några chanser på att göra mål.

Andra halvlek:

Det dröjde 2 minuter in i andra halvlek innan det blev mål, och det var Örebro som tog ledningen efter mål av Riku Riski och Kushtrim Lushtaku stod för assisten. Sen försökte AIK få till ett kvitteringsmål, och i 58:e minuten trycker Viktor Lundberg dit kvitteringsmålet, och Martin Kayongo-Mutumba spelade fram till målet. Strax efter AIK:s kvitteringsmål (60:e minuten) gjorde Örebro sitt första byte, Tommy Wirtanen ersätter Eidur Aron Sigurbjörnsson. Viktor Lundberg skulle försöka sig på att göra ett mål till i 63:e men skottet gick utanför. I 65:e gjorde Örebro sitt andra byte, Brunet Hay ersätter William Atashkadeh. Även Daniel Gustavsson försökte sig på ett ledningsmål, men skottet fick utanför. I 72:a minuten utnyttjade Örebro sitt sista byte och ersatte Valdet Rama med Fredrik Nordback.I 74:eminuten fick AIK utdelning på sina försök att få till ett ledningsmål, Admir Catovic stänker in 1-2 målet och Martin Kayongo-Mutumba assisterade. Strax efter målet utnyttjade AIK sitt första byta, Kwame Amponsah Karikari ersätter Admir Catovic. I 82:a minuten utnytjade AIK sina två andra byten, först ersatte Niklas Maripuu ersätter Martin Kayongo-Mutumba.Och det sista bytet ersätter Gabriel Özkan Viktor Lundberg. I 90:e minuten försökte sig Kwame Amponsah Karikari på ett mål, men misslyckades. Och några fler mål i matchen blev det inte.

Publik: 9517

Härlig AIK seger ikväll, i och med denna seger ligger vi bara 1 poäng ifrån tabell tvåan Elfsborg som har 48 poäng.