2011-09-16

Sex poäng till Gnaget igår!

(C) Gnagetkanalen

Ja igår hade AIK två matcher, Mjällby-AIK (Allsvenskan) och sen AIK-Timrå IK (Elitseriepremiären) Och  båda matcherna slutade med lyckade resultat. Om jag först ska nämna fotbollen, första ken var det inte några mål alls. Men sen i 54:e minuten hände något, Joachim Lantz (Mjällby) sätter bollen i eget mål. Och AIK leder då med 0-1. Och AIK skulle även utöka sin ledning, i 90:e minuten trycker Martin Mutumba in bollen i mål och matchen slutar alltså 0-2 till Gnaget. Som nu kliver förbli Elfsborg i tabellen och nu bara är 5 poäng efter serieettan Helsingborg. Härligt att se AIK göra 2 mål på Asper. Ja ni som läser förstår nog vad jag syftar på. :P  (för er som inte vet, så var Asper målvakt i AIK mellan 1998-2000)

För att nämna lite om hockeyn, AIK tog ledningen redan i första perioden på en klocktid 6:33 målskytt var Stefan Johansson (ass. Jonas Liwing, Robert Rosén) 15:28 i första perioden utökade AIK till 2-0 efter mål av Oscar Steen (ass. Richard Gynge) Och inför periodpausen var ställningen 2-0.

Andra perioden vart det fler mål för AIK, 30:49 gjorde Dick Tärnström 3-0 (ass. Patric Blomdahl) Och det var det enda målet som blev under andra perioden. Sex minuter in i tredje perioden (46:06) utökar AIK sin ledning ytterligare till 4-0 efter läckert mål av Richard Gynge (ass. Jonas Liwing, Oscar Steen) Sen bara drygt två minuter senare tilldelas AIK straff, och Linus Videll stänker enkelt in 5-0 till AIK. Men även Timrå skulle få göra mål, trots Fasth enastående räddningar under matchen. Petr Vampola sätter in 5-1 målet på en tid 52:51. Men det var det enda målet som Timrå skulle lyckas göra. Matchen slutar 5-1 till AIK. Timrå vann skotten med 47-29, det vill säga att Fasth räddade 46 av 47 skott.

Vilken härlig start på Elitserien. Bara att ladda batterierna inför morgondagen då det är dags att invadera Löfbergs Lila Arena och Färjestad BK står för motståndet. Nedsläpp 18.30.  Sen efter den matchen är det dags för derby (borta) mot djurgården på Globen (20/9) med nedsläpp 19.00. Och nästa match i Allsvenskan är den 19/9 mot Djurgården kl 19.00