2011-10-11

1 poäng på Scandinavium!

Ja idag reste AIK till Scandinavium och tog emot Frölunda. Fortfarande Fasth som fick vakta kassen även ikväll. Frölunda ligger på en första plats i tabellen och AIK ligger på en sjunde plats inför matchen. Och för att summera lite hur det gick i perioderna.

Första perioden händer det inte så mycket målmässigt, båda lagen hade sina chanser men det var AIK som hade mer skottmässigt. Frölunda fick spela PP efter 4.25 då Oscar Steen fick 2 minuter för tripping. Men några mål under första blev det inte. Och AIK vann skottmässigt första med 8-11.

Andra perioden bjöds det på mål ganska snabbt, redan efter 34 sekunder ger Jari Tolsa (ass. Magnus Kahnberg, Patrick von Gunten) Frölunda 1-0 ledning. AIK fick chans att spela PP efter 10.17 då Toni Koivisto fick 2 minuter för hakning. Men AIK lyckades inte göra något mål i det Powerplayet, fast Gynge fick en chans 12.30 men skottet tog i stolpen. Men mer mål blev det, tyvärr för Frölundas del. 13.08 trycker Mathis Olimb (ass. Fredrik Pettersson, Mika Pyörälä) in 2-0. Och Frölunda fick också spela PP i denna period efter att Dick Tärnström (16.00) fick 2 minuter för Slashing. AIK höll bra ifrån under sitt BP, men med 1 sekund kvar av underläget fick Frölunda ett nytt PP efter att Robert Rosén (17.59) fick 2 minuter för slashing efter att ha kommit nära Frölundas målvakt. Men några mer mål under perioden blev det inte, så ställningen inför tredje slutade 2-0. Och skottmässigt vann Frölunda med 10-4.

Tredje perioden kämpade AIK mycket för att få till en reducering. 8-45 fick AIK chansen att göra mål i PP efter att Patrick von Gunten fick 2 minuter för tripping, men något mål under det PP blev det inte heller. 15.41 fick AIK ytterligare en chans att spela PP efter att Jari Tolsa fick 2 minuter för hakning. Och då under det PP lämnade Fasth kassen och vart spel 4 mot 6 för AIK:s del, och lagom när Frölunda vart fulltaligt tryckte Richard Gynge in 2-1 (ass. Johannes Salmonsson, Patric Blomdahl) med en klocktid 17.45. Och 18,41 tar AIK timeout och drygt en minuter kvar av perioden (18.51) trycker Linus Videll (ass. Daniel Bång, Robert Rosén) in kvitteringen 2-2. Och perioden slutar 2-2. Skottmässigt vann AIK tredje perioden med 8-7. Men det var Frölunda som vann den totala skottmässigt med 26-23.

Fjärde perioden dröjde det bara till 1.14 innan Frölunda trycker in 3-2 genom Christian Bäckman (ass. Mathis Olimb, Magnus Kahnberg) och kammar hem bonuspoängen.

Hade hoppas på en 3 poängare ikväll, men man får vara glad och nöja sig med 1 poäng iallafall. Såg länge ut som att Frölunda skulle ta hem 3 poäng, men allt kan hända i hockey. Och bra kämpat av AIK i slutminuterna. Bara att ladda om inför nästa match som är Växsjö (borta) på Torsdag (13/10)