2011-10-08

Förlustsvakan är bruten!

Ja som sagt idag tog AIK emot kopiorna från norr, Skellefteå AIK hemma på Hovet. Och det var ett glädjande besked att se att Fasth vaktar AIK:s kasse denna match. För att sammanfatta lite hur matchen gick.

Första perioden började med ett PP för AIK redan efter drygt 2 minuters spel (1.43) då SAIK:s Oscar Lindberg fått två minuter för fasthållning. AIK fick spela ytterligare ett PP i första perioden efter att SAIK:s Oscar Lindberg drog på sig en två minuters utvisning igen (8.59), denna gång för Cross-checking. Men det blev inget mål för AIK:s del i något av PP:en. Även SAIK fick ett PP i första efter att AIK:s Josh MacNevin fick två minuter för Tripping, vilket han var oense om att han ens skulle ha utvisning för och syftade på att SAIK:s Johan Alm filmade eftersom han föll så lätt. MacNevin visar sitt missnöje tydligt med ett par diving-rörelser på väg mot båset. Perioden såg ut att sluta mållös inför pausen men med en klocktid på 19.56 trycker Robert Rosén in 1-0 ledning till AIK (ass. Richard Gynge, Patric Blomdahl)

AIK vann skottmässigt efter första med 11-5. Och AIK drog på sig en utvisning medans SAIK drog på sig två.

Andra perioden hände det inte direkt så mycket målmässigt, var mest utvisningar som hände under denna period. Först AIK:s Daniel Rudslätt 2 minuter för fördröjelse av spel (2.44) SAIK lyckas inte få något mål efter Fasth fantastiska räddningar. Och SAIK skulle fick ytterligare ett PP försök (14.56) efter att AIK:s Richard Gynge fått 2 minuter för fasthållning. Men inte heller då lyckades SAIK göra något kvitteringsmål. AIK gjorde inte heller något mål. Så inför pausvilan var ställningen fortfarande 1-0 till AIK.

SAIK vann skottmässigt efter andra med 13-7. Och AIK var de enda som drog på sig utvisningar (2x2 min)

Tredje perioden fick AIK spela PP efter 26 sekunder efter att SAIK:s Niclas Burström fått 2 minuter för Hakning. 2.34 fick SAIK spela PP efter att Fredrik Svensson fick 2 minuter för slashing. Men något mål under PP:t  vart det inte trots att SAIK hade ett par chanser. Och matchen såg länge ut att sluta 1-0, när klockan visade 18.56 tog SAIK ut målvakten, och 19.16 tog AIK time out. Och med bara 6 sekunder efter time out:en tryckte Johannes Salomonsson in 2-0 ledning till AIK (ass. Patrik Nemeth) Men även SAIK skulle lyckas få till ett mål, 19.46 trycker Christian Söderström in 2-1 (ass. Fredrik Hynning, Fredrik Lindgren) Och så slutade även matchen.

Skottmässigt vann SAIK tredje med 14-13. Och totalt efter tre perioder vann SAIK skottmässigt med 32-31. Utvisningsmässigt drog båda lagen på sig varsin 2 minuters utvisning.

Bra kämpat av AIK ikväll som ändligen fick en seger, och mot kopiorna dessutom! Nu är det bevisat att det bara finns ETT AIK! Och det ligger i solna. Bara att ladda om batterierna inför nästa match som är mot Frölunda (borta) den 11/10.