2011-10-31

AIK nollade mot Brynäs hemma på Hovet!

(C) Jojjesplejs
Ja som sagt AIK tog emot Gävlelaget Brynäs hemma på Hovet i lördags. Men AIK kammade noll i den matchen. AIK fick inte till ett enda mål, trotts att dom hade några chanser. Istället vart det målfest för Brynäs del. Matchen slutade hela 0-4 till Brynäs. För att summera lite av vad som hände under peroiderna.

Första perioden fick Brynäs spela PP efter 7.13 då Christian Sandberg fick 2 minuter för hakning. Och brynäs första mål kom i första perioden, 12.24 tryckte
Jesper Ollas (ass. Sebastian Lauritzen) in 0-1 ledningen för bortalaget. Och några andra större händelser vart det inte i första perioden. Skottmässigt slutade det på 4-11 till Brynäs.

Andra perioden dröjde det bara till 2.27 innan Brynäs utökade sin ledning till 0-2 genom
Jörgen Sundqvist (ass. Jesper Ollas, Sebastian Lauritzen) 3.29 var det dags för AIK att få chansen att spela PP efter att Mattias Ekholm fick 2 minuter för Crosschecking. Men AIK lyckades inte få till något mål i PP trots att dom är 100 procentiga i PP. Även Brynäs fick chansen till PP efter 7.00 då Robert Rosén fick 2 minuter för Crosschecking. Men inte heller Brynäs lyckades med något mål i 4 mot 5 spel. 11.17 var det dags för Brynäs att få ytterligare ett PP efter att Patrik Nemeth fick 2 minuter för Fasthållning. Men inget mål i det PP:t heller. Det skulle dröja enda till 16.43 innan det vart mål igen, då Sebastian Wännström (ass. Calle Järnkrok) satte dit 0-3 till Brynäs. Några mål eller andra händelser blev det inte i andra. Så ställningen efter 2 perioder slutade 0-3 till Gävlelaget. Skotten slutade 12-12.

Tredje perioden fick Brynäs PP efter 3.54 då
Daniel Bång fick 2 minuter för Hakning. Men något mål kom inte. Istället fick AIK chansen att spela PP efter 7.08 då Daniel Widing fick 2 minuter för Slashing. Men något mål vart det inte för AIK då heller. 14.02 var det dags för bortalaget att spela PP igen efter att Dick Tärnström fick 2 minuter för Roughing. Med drygt 3 minuter kvar av matchen (17.03) trycker Martin Johansson (ass. Johan Larsson) in 0-4 till Brynäs. Och redan då kändes ju matchen redan avgjord. 18.26 vart det en dubbelutvisning för både AIK och Brynäs. Först AIK:s Josh MacNevin fick 2 minuter för Roughing, och Brynäs Sebastian Lauritzen fick även han 2 minuter för Roughing. Några fler mål vart det inte matchen så ställningen slutade 0-4 till Brynäs. Skotten 14-6 i tredje, den totala skottstatistiken under hela matchen slutade på 30-29. AIK hade fler skott, men det var Brynäs som gjorde målen (tyvärr)

Det är bara att bita ihop, och ladda inför nästa match som är mot Kopiorna Skellefteå (borta) imorgon. AIK ligger nu på en 10:e plats med 20 poäng.