2011-10-27

Vinst på straffar och bonuspoäng!

Inför mötet ikväll AIK på en 10:e plats 18p med isapan före. Timrå låg på en 12:e 12p.

Första perioden var det AIK som var först med att göra mål. Efter att Timrås Matt Murley vart utvisade 2 minuter (6.38) för hakning så fick AIK spela PP och (7.00) trycker Robert Rosén in 0-1 för AIK (ass. Josh MacNevin, Kent McDonell) Sen 12.45 fick även Timrå spela PP då Stefan Johansson fick 2 minuter för fasthållning.Men Timrå lyckades inte göra något mål under sitt första PP. Men 17.07 lyckades Timrå kvittera till 1-1 genom Per Hallin (Ilkka Pikkarainen, Oscar Hedman) 18.49 fick Timrå sitt andra PP i perioden efter att Oscar Steen fick 2 minuter för hög klubba. Ställningen efter första perioden slutade 1-1. Skottmässigt slutade det 14-13 till Timrå.

Andra perioden inleder Timrå perioden med 5-4 efter Oscar Steens sena utvisning i första perioden. Timrå fick ett nytt PP i andra perioden efter att Johannes Salomonsson fick 2 minuter för hakning (1.18) Vilket var en väldigt osäker utvisning. 11.31 tog Timrå ledningen 2-1 genom Alexander Larsson (ass. Petr Vampola, Antti Halonen) 11.53 fick AIK spela PP efter att Matt Murley fick 2 minuter för hakning. Och under det Powerplayet kvitterade AIK (12.30) till 2-2 genom Kent McDonell (ass. Daniel Rudslätt, Josh MacNevin) Några fler mål under perioden blev det inte, så ställningen efter 2 spelade perioder slutade 2-2 med skotten 13-8 till Timrå.

Tredje perioden dröjde det länge innan det blev någon händelse, 4.10 fick Timrå spela PP efter att Daniel Bång fick 2 minuter för slashing. och det powerplayet utnyttjade Timrå med att ta ledningen 3-2 (5.33) genom Petr Vampola (ass. Matt Murley, Alexander Larsson) 11.16 tar AIK Time out. Fler mål blev det i perioden, 13.51 kvitterar AIK till 3-3 genom Christopher Aspeqvist (ass. Tobias Viklund, Victor Ahlström) Och några fler mål blev det inte under perioden. Så allt fick avgöras i förlängning. Skotten 10-5 till Timrå.

Fjärde perioden fick Timrå en  2 minuters utvisning efter 34 sekunder för för många spelare på isen. Men tycvärr vart det inget mål under det poweplayet. Men det blev inget mål under förlängningen så allt fick avgöras på straffar. Skotten 9-2 till AIK efter fjärde. De totala skotten efter 4 perioder 39-35 till Timrå.

Straffarna:
AIK:  Christian Sandberg - Mål!
Timrå: Petr Vampola - Räddad
AIK: Richard Gynge - Mål!
Timrå: Alexander Larsson - Miss

Härligt att AIK tog extra poäng ikväll mot Timrå, det var verkligen behövda poäng. Hade varit perfekt med en 3 poängare, men glädjer mig att det vart 2 iallafall. Nu är det bara att ladda om batterierna inför nästa match som är mot Brynäs (hemma) på lördag. I och med vinst ikväll så gick AIK om isaporna i tabellen och ligger nu 9:e plats med 20 poäng. Och det är bara AIK och aporna som har 1 match mindre spelade inför nästa omgång.