2011-10-23

Europa League här kommer gnaget!

Idag reste AIK till Olympia och tog emot Helsingborg i säsongens sista allsvenskamatch. Det var viktiga poäng att hämta i denna match för AIK. Det började bra för AIK, i 3:e minuten nickar Helgi Danielsson in ledningsmålet för AIK 0-1. I 23:e minuten drog Nils-Eric Johansson på sig ett gult kort. Och matchen såg länge ut som att AIK skulle ha ledningen inför pausvilan. Men i 42:a minuten kvitterar Helsingborg till 1-1 genom nick av Alvaro Santos. I 51:a minuten hade Helsingborg chansen att ta ledningen, men Alvaro Santos skott tog i ribban. i 67:e gjorde AIK sitt första byte: Martin Kayongo-Mutumba (ut) Daniel Gustavsson (in) I 73:E gjorde Helsingborg sitt första byte, Alvaro Santos (ut) Erik Sundin (in) 80:e gjorde AIK sitt andra byte, Kwame Amponsah Karikari (ut) Admir Catovic (in) I 90:e gjorde AIK sitt sista byte, Niklas Maripuu (ut) Kenny Pavey (in) Det blev inga fler mål under matchen, den slutade 1-1. Och det räckte för att AIK skulle ta silver i Allsvenskan 2011 och drömmer om Europa League kval fastställdes.

Får väll säga grattis till guldet då Helsingborg, men nästa år ska Lennart tillbaka till Stockholm! Och till våra svartgula fotbollsfighters! Ses nästa säsong. Nu får det bli att följa Elitserien och hålla tummarna för våra tappra hockeykrigare.