2011-10-13

Fasth nollade Växsjö

Ja växsjö hade inte så mycket att komma med målmässigt när deras förra målvakt Viktor Fasth vaktade kassen för AIK. För att summera lite av matchen.

Första perioden började med ett PP för Växsjö efter drygt 3 minuters spel (2.48) Daniel Bång utvisades 2 minuter för fasthållning. Men väsxjö lyckades inte göra något mål på sitt PP. Och med en klocktid 3.24 skulle det bli spel 4 mot 4 då Växsjös Tomi Kallio utvisades 2 minuter för crosschecking. Och i det spel utnyttjade AIK rätt, 4.00 trycker Joakim Nordström in 0-1 för AIK (ass. Linus Videll) 10.05 var det dags för 4 mot 4 spel igen då AIK:s Patric Blomdahl utvisades 2 minuter för Roughing och Växsjös Mikael Eriksson utvisades även han 2 minuter för Roughing. Och AIK råkade ut för ytterligare en utvisning då Dick Tärnström fick en 2 minuters för hakning (16.21) Något mer mål under första blev det inte. Och AIK tog med sig en 0-1 ledning inför pausvilan. Växsjö vann skottmässigt första med 13-8.

Andra perioden började med ett PP för Växsjö efter att Stefan Johansson fick 2 minuter för tripping efter bara 44 sekunder. Men inte heller i det PP:t lyckades Växsjö till någon reducering. Istället fick AIK ett PP (4.30) efter att Erik Josefsson fick 2 minuter för tripping. Och det PP utnyttjade AIK på helt rätt sätt, 4.44 trycker Linus Videll in 0-2 till AIK (ass. Dick Tärnström, Robert Rosén) 5.50 var det dags för PP för Växsjö då Fredrik Svensson fick 2 minuter för hög klubba. Men Växsjös PP var inte av bästa kvalité. Även detta PP slutade mållöst för Växsjö, istället fortsatte målfesten för AIK då Oscar Ahlström trycker in 0-3 (9.33) (ass. Oscar Steen, Victor Ahlström) Och i och med det målet tog Växsjö time out. Växsjö gjorde då en liten ändring, målvaktsbyte på gång då Oscar Alsenfelt åkte ut och ersattes av Martin Gerber. Men några fler mål vart det inte under mittperioden från varken AIK:s eller Växsjös sida ända händelsen som hände var att Växsjö fick PP efter att Richard Gynge fick 2 minuter för hög klubba (18.15) Växsjö vann även skottmässigt andra perioden med 14-8.

Tredje perioden hände det inte mycket i början, förutom 6.48 fick Växsjö spela PP igen efter att Daniel Rudslätt fick 2 minuter för hakning. 13.43 vart det en trippel utvisning för Växsjö efter att Ilkka Heikkinen fick 10 minuter för osportsligt uppförande, Johan Markusson fick 2 minuter för Roughing och Johan Markusson 2 minuter för Knätackling. Även AIK fick en utvisning i detta skedde då Daniel Bång fick 2 minuter för Roughing. 16.09 var det Växsjös förre detta spelare som avgjorde matchen, Robert Rosén trycker in 0-4 i princip öppet mål (ass. Patric Blomdahl, Richard Gynge) Och det blev slutresultatet. Tredhe perioden vann AIK med 11-9. Men det var Växsjö som vann de totala skotten med 36-27.

Härligt med 3 viktiga poäng, och grymt arbete av Fasth som höll nollan. Bara ladda om batterierna nu och hoppas segertåget fortsätter. Nästa match är mot HV71 (borta) på lördag (15/10) Då är det dags för REVANSCH för tidigare möte.