2011-10-15

Revanschsuget AIK föll borta mot HV!

Det var ett revansch suget AIK som reste till Kinnarps Arena idag för att ta emot HV71. Efter mötes sist då AIK tappade en 7-2 ledning i tredje perioden och efter straffar vann HV med 7-8 så förstår jag att AIK nu var revansch sugna. För att summera lite av perioderna.

Första perioden började med en drömstart för HV:s del, redan efter 14 sekunder trycker Per Ledin (ass. Andreas Falk) in 1-0 till hemmalaget. AIK fick spela PP (9.10) efter att Noah Welch fick 2 minuter för tripping. Men AIK lyckades inte göra något mål under det powerplayet. Men även HV fick chans till PP efter att Daniel Rudslätt fick 2 minuter för Interference. Och HV:s tidiga 1-0 mål var det enda mål som blev under första perioden. AIK vann skottmässigt första med 8-5.

Andra perioden började med ett drömläge för AIK, redan efter 21 sekunder tryckte Josh MacNevin (ass. Richard Gynge) in kvitteringsmålet 1-1. 3.43 fick HV PP igen efter att Robert Rosén fick 2 minuter för hakning. Men HV lyckades inte göra något mål under det powerplayet. 12.19 fick AIK chans i PP efter att Pontus Netterberg fick 2 minuter för boarding. Men inte något mål där heller. Och med 8 sekunder kvar av perioden (19.51) fick HV PP igen efter att Daniel Bång fick 2 minuter för Interference. AIK vann även andra perioden skottmässigt med 8-6.

Tredje perioden började med ett fortfarande PP spel för HV efter Bångs utvisning i andra perioden. Men något mål blev det inte. Det dröjde till 3.18 innan det blev mål igen, och det för HV:s del då Johan Davidsson (ass. Jesper Fasth) trycker in 2-1. Sen fick HV spela PP (6.17) då Daniel Rudslätt fick 2 minuter för tripping. Men HV lyckades inte göra något mål. 9.33 var det dags för HV att spela PP ytterligare en gång efter att Johannes Salmonsson fick 2 minuter för Interference. 11.33 var det dags för mål, och denna gång för HV:s del igen, efter att Oscar Sundh (ass. Adam Almquist) trycker in 3-1 i PP. Och i och med det målet tog AIK time out. AIK hade några skottchanser på att göra en reducering. 18.14 lämnade Fasth kassen och spel 6-5 för AIK:s del. Men något mål vart det inte. HV vinner matchen med 3-1. HV vinner även skottmässigt tredje perioden med 9-8. Men det var AIK som vann den totala skottmässigheten med 24-20.

Trist att det vart en förlust idag för AIK:s del, men det är bara att ladda om batterierna inför nästa match som är mot Växsjö lakers (hemma) den 18/10.