2011-10-01

Förlust i Gävle trots bra upphämtning!

Idag reste AIK till Läkerol Arena och tog emot Brynäs på borta is. För att summera lite om hur det gick i matchen.

Första perioden började med mycket skott från Brynäs sida de första 5 minuterna, och 4.41 får Brynäs hål på Fasth genom Sebastian Lauritzen (ass. Jonas Nordqvist) som trycker in 1-0 till hemmalaget. Men även AIK skulle få några målchanser under första bland annat från båda bröderna Ahlström, Liwing och Bång. Sen fick Brynäs ett Powerplay efter att Josh MacNevin fick 2 minuter för Slashing. Och under det powerplayet utökade Brynäs sin ledning till 2-0 genom Daniel Widing (ass. Andreas Dackell, Mats Lavander) med en klocktid på 9.22. 12.03 fick AIK ett powerplay spel efter att Jesper Ollas fick 2 minuter för fasthållning. Och det powerplayet utnyttjade AIK genom att göra ett kvitteringsmål 2-1 genom Dick Tärnström (ass. Linus Videll, Robert Rosén) Blev endel målchanser för båda lagen i slutet av perioden, och 19.05 utökar Brynäs sin ledning ytterligare till 3-1 efter mål av Sebastian Lauritzen igen (ass. Daniel Widing, Jonas Nordquist)

Och Brynäs vann även skottmässigt efter första perioden med 16-12. Och utvisningsmässigt vart det en varsin 2 minutersutvisning för båda lagen.

Andra perioden började med ett skott av Brynäs redan efter 27 sekunder. AIK hade en rätt bra chans att göra 3-2 efter att Honken var utanför sitt mål och skulle serva pucken och hinner knappt tillbaka i målet innan AIK är framme och tar hand om pucken.  Tyvärr blev det inget mål. Brynäs skulle få ett powerplay även i andra perioden efter att Josh MacNevin fick 2 minuter för hakning. 13.50 utökar Brynäs sin ledning ytterligare till 4-1 genom mål av Andreas Dackell (ass. Johan Larsson) 17.50 reducerar AIK till 4-2 genom Oscar Ahlström (ass. Victor Ahlström, Oscar Steen) och drygt 1 minut senare 18.46 reducerar AIK till 43 genom mål av Daniel Bång (ass. Linus Videll, Josh MacNevin) och några mer mål under andra blev det inte.

Brynäs vann även skottmässigt efter andar med 12-10. Och AIK var dom enda som fick en två minuters utvisning i andra perioden.

Tredje perioden börjar med ett powerplay för AIK efter 1.22 då Brynäs Mats Lavander får två minuter för Crosschecking. Men något mål blev det inte. AIK var mycket hetare i tredje och Brynäs satsade mer på försvar. AIK skjuter även mer än Brynäs i tredje. 18.50 lämnar Fasth kassen och det blir spel 6 mot 5. Men Fasth klev sedan tillbaka till målet igen. Men några mer mål blev det inte så matchen slutade 4-3.

AIK vann skottmässigt den tredje perioden med 7-6. Totalt slutade skotten på 34-29 till Brynäs. Och utvisningsmässigt var det bara Brynäs som fick en 2 minuters.

Bara att ladda om batterierna inför nästa match som är mot HV71 hemma på Hovet på Tisdag (4/10)