2011-10-01

Vinst mot Makrillarna på Råsunda!

AIK fick besök av GAIS på Råsunda idag. Som ni säkert vet så vann GAIS senaste mötet med 2-0 på hemmaplan. Och idag var det dags för AIK att ge revansch på sin hemmaplan. För att summera lite av vad som hände i matchen.

Första halvleken började med några skottförsök från AIK. Och även GAIS hade ett par chanser i början av matchen. Men det var AIK som gjorde mål först, i 9:e minuten gjorde Lalawele Atakora 1-0. Och några andra större chanser under första perioden blev det inte heller, Viktor Lundberg ersättes av Gabriel Özkan i 28:e minuten. Så första halvleken slutar 1-0.

Andra halvlek börjar riktigt bra för AIK, redan efter 5 minuter får Robert Åhman Persson till en riktigt bra frispark som tyvärr träffar ribban. Skulle dröja ända till den 63:e minuten innan det skulle bli ett mål till, och denna gång mål för AIK igen då Gabriel Özkan trycker dit 2-0. I 71:a minuten gjorde Andreas Alm sitt andra byte då han ersatte Martin Kayongo-Mutumba med Kenny Pavey. Men även GAIS skulle få till ett mål i slutet av andra, i 84:e minuten trycker Mervan Celik in 2-1. Och det var det enda målet som GAIS lyckades att göra även fast domaren la till 5 minuters tilläggstid så vann AIK med 2-1.

Härligt med en vinst idag, och drömmen om spel i Europa börjar besannas. Bara att ladda om inför Häcken (hemma) den 16 Oktober.