2011-11-04

AIK:s juniorer förlorade mot Luleå trots tidig ledning!

Ja ikväll så mötte AIK:s J20 lag Luleå på Ritorps Ishall. AIK tog ledningen redan efter 37 sekunder i första perioden genom Niklas Lindmark (ass. Mattias Janmark-Nylén, Nicklas Heinerö) Och det målet stod sig hela perioden och inför pausen så ledde AIK med 1-0. Men sen i andra perioden var det någonting som hände, efter att AIK dragit på sig 4 utvisningar i början av perioden så lyckades Luleå kvittera till 1-1 genom Tomas Kvapi (ass. Marcus Oskarsson, Henri Snäll) efter 4.46 i PP. 2 minuter senare tar Luleå ledningen 1-2 genom Sebastian Harila (ass. Michael Haga) . Och efter att AIK:s Niklas Lundström fick 2 minuter för Slashing (8.52) så utökar Luleå sin ledning till 1-3 i Powerplay genom Marcus Oskarsson (ass. Michael Haga, Emil Blomqvist) 9.33 tog AIK Time Out. Och inför pausvilan hade AIK tappat sin 1-0 ledning till 1-3. Och Luleå fortsatte att göra mål även i tredje perioden, efter 2.24 trycker Dean Kukan in 1-4. 4.58 i tredhe tog Luleå Time Out. Efter 18.04 fick 2 AIK spelare och 2 Luleå spelare varsin 20 min utvisning för Game Misconduct. Och det var den sista händelsen i matchen. Skottstatistiken slutade på 34-22 till AIK.

Tyvärr förlorade AIK:s juniorkrigare ikväll trots sin tidiga ledning. Men det är bara att bita ihop och ladda inför nästa match, som är mot just Luleå igen imorgon (5/11) på Ritorps Ishall. Hoppas på bättre lycka då. Trots att AIK åkte på en förlust ikväll så ligger dom fortfarande på en 1:a plats i tabellen med Brynäs flåsandes i hälarna.

Man får glädjas åt att isapornas J20 lag förlorade ikväll med 1-2 mot Skellefteå. ;)