2011-11-06

Förlust mot Luleå!

(C) Hockeyligan.se
Ja igår reste AIK till Coop Arena och tog emot Luleå. Matchen såg länge ut att sluta mållös efter fulltid, efter två spelade perioder var ställningen 0-0. Enda händelserna som inträffade i första och andra perioden var att Luleå fick spela PP redan i första perioden (4.21) efter att Stefan Johansson fick två minuter för Interference. 12.58 fick Luleå spela PP igen efter att Daniel Bång fick två minuter för Interference. AIK fick också chansen att spela PP, men inte förrän i början av andra perioden efter att Topi Jaakola fick två minuter för Hög klubba (20.00) i första perioden. 8.31 i andra perioden fick AIK ett jätte tillfälle att ta ledningen i matchen på straff, men Richard Gynge missade tyvärr att sätta pucken i mål. 11.05 i andra fick AIK chans att spela PP igen efter att Joonas Vihko fick två minuter för Hög klubba, men inget mål. 1.25 i tredje fick Luleå chansen att spela PP efter att Christian Sandberg fick två minuter för Slashing. Och när drygt halva tredje perioden hade gått och det såg ut som att även denna period skulle sluta 0-0 så fick Luleå chans till PP igen, efter att Fredrik Svensson fick 2 minuter för Interference. Och i det powerplayet fick Luleå till ett ledningmål, 1-0 genom Sami Sandell (ass. Mattias Persson, Jan Sandström) AIK hade många chanser till att kvittera, hade inte puckarna tagit i stolpen så hade det varit annorlunda i matchen. 18.39 tog AIK ut Fasth för att spela 6 mot 5. Och strax efter att AIK tagit Time Out (18.56) utökade Luleå sin ledning till 2-0 i öppen kasse genom Chris Abbott (ass. Topi Jaakola, Sebastian Enterfeldt) (19.05) Och då kände man att matchen redan var avgjord. Och det tror jag också att spelarna kände.Skottstatistiken slutade på 37-20 till Luleå efter tre perioder.

Tråkigt med en ny förlust, hade verkligen behövt lite poäng nu för att komma uppåt i tabellen. Efter förlusten igår ligger nu AIK på kvalstrecket (10:e plats) med 23 poäng med isapan på en 9:e plats med 26 poäng. Men det är bara att ladda batterierna och ta nya och ta 3 härliga poäng i nästa match som är HV71 (hemma) imorgon (7/11)