2011-11-08

Förlust igen!

(C) Jojjesplejs
Ja igår tog AIK emot serieledarna HV71 hemma på Hovet. I början av matchen såg matchen riktigt lovande ut, för man har ju sett AIK vinna över HV förut. Men igår gick det inte lika enkelt att vinna över dom. Det slutade med en 3-4 förlust för AIK, men AIK hade en riktigt härlig kvitteringsmöjlighet i slutet av tredje perioden, men domar dömde bort målet pga hög klubba. SKANDAL tycker jag! För att summera händelserna i matchen.

Första perioden var det HV71 som tog ledningen 0-1 (10.34) genom Mattias Karlsson (ass. Oscar Sundh, Per Ledin) 13.01 fick AIK chansen att spela PP efter att Mikko Luoma fick 2 minuter för Slashing. Och som alla vet så brukar ju AIK göra mål under sina powerplay, men något mål blev det inte. Istället blev det spel 4 mot 4 (13.54) efter att Kent McDonell fick 2 minuter för Roughing. 14.27 fick AIK chansen att spela PP igen efter att Mattias Karlsson fick 2 minuter för Hög klubba. Och det powerplayet slutade bättre, 14.55 kvitterade AIK till 1-1 genom Robert Rosén (ass. Stefan Johansson, Josh MacNevin) Och så slutade första perioden.

Andra perioden fick AIK chansen att spela PP igen tidigt i matchen, 1.49 fick Daniel Larsson 2 minuter för Tripping. Och under det powerplayet tog AIK ledningen 2-1 (1.58) genom Robert Rosén (ass. Stefan Johansson) 2.31 var det dags för AIK att spela PP igen efter att Adam Almquist fick 2 minuter för Hakning. Men HV71 kvitterade (5.34) till 2-2 genom Jesse Joensuu (ass. Adam Almquist, Jason Krog) När drygt halva matchen spelats (10.12) tog HV71 ledningen 2-3 genom Daniel Grillfors (ass. Johan Lindström, Tommy Kristiansen) När perioden började nära sig sitt slut (13.38) fick HV chansen att spela PP efter att Kent McDonell fick 2 minuter för hög klubba. Men inget mål blev under det powerplayet. Istället var det mål 19.18 för HV igen, som utökade sin ledning till 2-4 genom Kamil Piros. Och så slutade perioden.

Tredje perioden gjorde AIK en liten förändring, Viktor Fasth åkte ut och in kom istället Markus Svensson. Det såg länge ut som att matchen skulle sluta 2-4. 13.40 fick AIK spela PP igen efter att Andreas Falk fick 2 minuter för Slashing. Och under det powerplayet hade Robert Rosén en otroligt bra chans att reducera till 3-4 men skottet tog i stolpen. Istället vart det en ny PP chans för AIK (15.00) efter att Noah Welch fick 2 minuter för Crosschecking. Precis när HV blev fulltaligt igen (17.04) reducerade AIK till 3-4 genom Robert Rosén (ass. Stefan Johansson, Richard Gynge) som nu gjorde AIK:s samtliga mål. Och AIK fick in pucken i målet i slutet av perioden men domaren valde videogranskning och dömde bort målet pga spel med hög klubba. Och AIK förlorade matchen med 3-4. Skottstatistiken efter full tid slutade på 37-22 till AIK.

Trist med en förlust igen, men det är bara att bita ihop och ladda batterierna inför nästa match som är mot Djurgården (14/11) DÅ TAR VI POÄNG!! AIK ligger fortfarande på kvalstrecket med 23 poäng med Modo bakom sig med 21 poäng. Så det är viktigt att AIK börjar ta poäng nu så att dom inte riskerar att åka ur.