2011-11-15

100% Svensson gav härlig derbyseger!

(C) Jojjesplejs
Ja igår var det alltså dags för ett derby igen mellan AIK och Djurgården. Och det vart en helt underbar derbyseger för AIK. :D Och jag kan erkänna att jag skällt mycket på Svensson när han har stått i mål. Men igår var han helt fantastisk. Och vilka otroliga räddningar han gjorde. :D 11428 såg matchen på Globen. AIK tog ledningen redan i första perioden (4.04) då Richard Gynge (ass. Daniel Rudslätt) trycker in 1-0. Och drygt 2 minuter senare (6.07) utökar AIK sin ledning till 2-0 genom Tobias Viklund (ass. Johannes Salmonsson, Kent McDonell) Sen fick Djurgården chans till PP (8.07) efter att Kent McDonell fick 2 minuter för hakning. Men det blev inget reduceringsmål. Djurgården fick ytterligare en chans till PP (13.02) efter att Jonas Liwing fick 2 minuter för fasthållning. Men inte heller då lyckades dom göra något mål. Och inför pausvilan stod ställningen 2-0 till AIK. Skottstatistiken slutade på 11-18 till Djurgården.

Sen under andra perioden fick Djurgården ytterligare en chans till PP tidigt i perioden (0.23) efter att Kent McDonell fick 2 minuter för hakning. Men inget reduceringsmål då heller. Istället fick AIK chans till PP (9.23) efter att Mathias Tjärnqvist fick 2 minuter för Charging. Men det vart inget mål för AIK heller i PP. Istället fick man vänta till (13.56) innan det vart mål igen, och åter igen var det AIK som gjorde mål genom Johannes Salmonsson (Tobias Viklund, Josh MacNevin) som utökade till 3-0. Och det var det enda målet som blev under andra perioden, så inför pausvilan var ställningen 3-0 till AIK. Och skottstatistiken slutade på 11-14 till Djurgården.

I tredje perioden dröjde det till 10.12 innan det vart någon händelse, och denna gång PP för AIK efter att Christian Eklund fick 2 minuter för tripping. Men inget mål vart det, istället vart Djurgården tilldelad straff 11.22, men Mika Zibanejad missade straffen. Sen en stund efter det var det dags för mål igen, 15.08 trycker Richard Gynge (ass. Oscar Steen) in 4-0. 27 sekunder senare blir det mål igen, AIK utökar till 5-0 genom Daniel Bång (ass. Christian Sandberg, Jonas Liwing) Och så slutar även matchen. Skottstatistiken slutade på 10-16 till Djurgården. Den totala skottstatistiken slutade på 32-48 till Djurgården.

JAA! Där satt den! Äntligen en skön seger! Och ännu skönare är det ju när vi slår Djurgården!! Och jag måste erkänna att Svensson verkligen är i form nu. Vilka otroliga räddningar han gjorde igår. :D AIK ligger nu på en 9:e plats med 26p och Djurgården ligger på en 10:e med 26 poäng dom också. Bara att ladda om batterierna nu inför nästa match, som är mot Modo (hemma) den 19/11.