2011-11-23

Segersviten fortsätter!

(C) Jojjesplejs
Ja som ni vet så möttes ju AIK och Timrå på Hovet ikväll. Och det var verkligen en händelserik kväll må jag säga. Alltid lika skönt med en AIK seger. Det är det alltid! Men det var riktigt nära att det höll på att gå helt åt fel håll. Svensson startade i AIK kassen ikväll, men byttes sedan ut och in kom istället Viktor Fasth. Men för att summera lite hur perioderna såg ut.

Första perioden började med att Timrås nyförvärv Damien Fleury (ass. Mat Robinson, Matt Murley)  gav sitt lag ledningen 0-1 efter en speltid 1.41. Bara 15 sekunder efter Timrås ledningsmål kvitterar AIK till 1-1 genom Richard Gynge (ass. Josh MacNevin) Och det var mycket skott från AIK:s del under första perioden. Och 12.47 fick AIK utdelning för sina försök då Dick Tärnström (ass. Robert Rosén) skjuter in 2-1 ledningen. Sen fick AIK PP chans (14.28) efter att Antti Halonen fick 2 minuters utvisning efter att ha Crosscheckat Richard Gynge. Men tyvärr vart det ingen utökad ledning för AIK. Istället drog AIK på sig en utvisning (16.32) efter att ha haft för många spelare på isen. Men några fler mål under perioden blev det inte. Skottstatistiken slutade på 19-7 till AIK.

Andra perioden började med att AIK fick en PP chans tidigt i perioden, redan efter 1.54 efter att Mat Robinson fick 2 minuter för hakning. Strax innan Timrå blev fulltaligt igen (3.43) utökade AIK sin ledning till 3-1 genom Christian Sandberg (ass. Dick Tärnström) Med bara någon minut senare (5.10) utökade AIK sin ledning ytterligare till 4-1 genom Richard Gynge (ass. Josh MacNevin, Johannes Salmonsson) Och efter det målet tog Timrå Time Out. Med drygt 5 minuter kvar av andra perioden (14.40) utökar AIK sin ledning ytterligare till 5-1 genom Josh MacNevin (ass. Richard Gynge, Johannes Salmonsson) Yared Hagos och Kent MacDonell kastade handskarna för att göra upp. En assisterande domare stod dock emellan och lyckades avvärja. (15.13) fick Kent McDonell 10 minuters utvisning för osportsligt uppförande. Och även Yared Hagos fick 10 minuter för osportsligt uppförande. Men några fler mål blev det inte under perioden. Och även denna period så var det AIK som sköt mest, skottstatistiken slutade på 21-13.

Tredje perioden började rätt händelsefattig, dröjde ända till 6.54 innan det skulle ske någon händelse, då Timrå reducerade till 5-2 genom Simon Önerud. Och bara någon minut senare (7.36) reducerade Timrå ytterligare till 5-3 genom Yared Hagos (ass. Jonathan Hedström, Timo Pärssinen) Och i och med det målet bytte AIK ut Markus Svensson och satte istället in Viktor Fasth i kassen. Med lite mer än halva perioden spelad (11.47) reducerade Timrå till 5-4 genom Fredrik Bremberg (ass. Oscar Hedman, Matt Murley) Och i och med det målet tog AIK Time Out. 19.05 lämnar Timrås målvakt kassen och spel 5 mot 6. Men några fler mål vart det inte. Ställningen slutade 5-4 till AIK. Skottstatistiken slutade på 6-10 till Timrå. Den totala skottstatistiken slutade på 46-30 till AIK.

Ja man kan ju helt klart säga att Richard Gynge varit het denna match. 9 skott varav 2 mål samt 1 assist. Efter AIK:s härliga 3 poängs seger ikväll så trampade dom uppåt i tabellen. Nu ligger AIK på en 7:e plats med 32 poäng. Tätt följt av Djurgården, Växsjö och Färjestad som också ligger på 32 poäng. Men det är glädjande att se att AIK passerat kvalstrecket nu, hoppas dom fortsätter att hålla sig därifrån. Bara att ladda om inför nästa match som är mot Modo (borta) den 25/11