2011-11-29

Växjö tog bonuspoängen på straffar!

(C) Hockeyligan
Ja ikväll reste AIK till Vida Arena och tog emot Växjö på bortais. Senast dessa lagen mötte varandra var den 18 Oktober på Hovet och då vann Växjö med 3-4. AIK:s målskyttar var: Dick Tärnström (1-1) Robert Rosén (2-1) Richard Gynge (3-4) Och matchen innan dess vann AIK på borta is med 4-0 och AIK:s målskyttar då var: Joakim Nordström (0-1) Linus Videll (0-2) Oscar Ahlström (0-3) Robert Rosén (0-4) Men denna match som spelades ikväll fick allt avgöras på straffar.

Första perioden var ganska händelse fattig. AIK fick till ett ledningsmål i 5:e spelminuten genom Victor Ahlström, men domaren dömde bort det efter att ha kollat på videogranskningen och konstaterat att Victor sparkade/tog på skridskon in pucken i målet. Inget av lagen lyckades få till något mål inför pausvilan så ställningen slutade 0-0. Och skottstatistiken slutade 8-7 till Växjö.

Andra perioden fick kvällens första PP efter 53 sekunder då Josh Soares fick 2 minuter för Interference. Var ganska händelse fattigt även i andra perioden, efter att  drygt halva matchen spelats (9.38) tog AIK Time Out. AIK fick ytterligare en PP chans (11.24) efter att Liam Reddox fick 2 minuter för Tripping. Men det vart inga mål under den här perioden heller. Ställningen fortfarande 0-0. Skottstatistiken 9-10 till AIK.

Tredje perioden fick Växjö sitt första PP i matchen (5.24) efter att Victor Ahlström fick 2 minuter för Interference. AIK fick chansen att ta ledningen i Boxplay efter att ha fått ett friläge genom Johannes Salmonsson , men Gerber räddade i plocken. Men även AIK fick chansen till PP (7.57) efter att Nils Andersson fick 2 minuter för Puck-out. Men vart inget ledningsmål i det Powerplayet.  Men AIK fick en ny chans i PP efter att Växjö hade för många spelare på isen (10.57) Mikael Eriksson 2 minuters utvisning. Johannes Salmonsson var ytterst nära att smälla in ledningsmålet, men pucken tog i stolpen (12.00) I slutet av perioden (19.48) fick Växjö ytterligare ett PP efter att Stefan Johansson fick 2 minuter för Hög klubba. Men inget ledningsmål från något av lagen så det blev förlängning. Ställningen var ändå 0-0 Skottstatistiken slutade på 10-5 till AIK. Den totala skottstatistiken efter 3 spelade perioder slutade på 27-22 till AIK.

Fjärde perioden fick AIK spela 3 mot 4 efter den sena utvisningen i tredje perioden. Men Växjö lyckades inte göra något måli det Powerplayet. Men det blev inget mål under förlängningen heller. Så allt fick avgöras på straffar.