2011-11-26

Seger för AIK Bandy!

Idag mötte AIK Bandy Helenelunds IK på Sollentunavallen i Div 1 Östra. AIK Bandy ligger på en 3:e plats med 3 poäng efter segern idag (2 spelade matcher). Och Helenelunds IK ligger på en 9:e plats med 0 poäng. För att summera matchen.

Första halvlek tog gästerna ledningen 1-0 (3.36) genom 2. Johan Eriksson. Men AIK var inte sena med en kvittering, efter drygt 10 minuter spelade (9.37) slog 21. Per Hettman in 1-1 på hörna. Sen efter drygt 14 minuters spel drabbades AIK av en utvisning efter att 14. Kristoffer Strandberg fick 10 minuter för Slag på skridskon. Drygt 2 minuter senare (14.54) tog AIK ledningen 1-2 genom 8. Christopher Lunde på hörna. Efter ungefär 20 minuters spel tilldelades AIK en straff, och 21. Per Hettman utökade AIK:s ledning till 1-3. Även Helenelunds IK fick en spelare utvisad under första halvleken, (21.43) åkte 7. Dennis Wiksten ut 10 minuter för Våldsamt slag. Helenelunds IK lyckades reducera till 2-3 innan periodpausen (37.18) genom 10. Andreas Karlsson (pass. 13. Johan Kronberg)

Andra halvlek fick Helenelunds IK en straff (49.23) men 13. Johan Kronberg missade straffen. Istället utökade AIK till 2-4 (52.35) genom 6. Robert Hannus (pass. 13. Jasper Felder) Sedan reducerade Helenelund till 3-4 (53.44) på frislag genom 8. Joel Lövgren. 55.09 tilldelades AIK en straff, och 6. Robert Hannus satte säkert in 3-5. Sen drabbades Helenelund för en dubbelutvisning, först (55.44) 7. Dennis Wiksten 10 minuter för Bentackling och sen (60.40) 20. Jonas Jonsson 10 minuter för Sabotage. Helenelund reducerade ytterligare till 4-5 (61.31) genom 10. Andreas Karlsson (pass. 11. Daniel Mökander) 64.58 tilldelades Helenelund en straff, och 13. Johan Kronberg kvitterade till 5-5. Kort därefter (67.46) tog AIK ledningen 5-6 genom 18. Richard Öster (pass. 19. Sebastian Rothman) Sen 70.37 utökade AIK sin ledning till 5-7 på hörna genom 5. Niclas Landeskog. Drygt 2 minuter senare (72.20) utökade AIK sin ledning ytterligare till 5-8 genom 6. Robert Hannus (pass. 21. Per Hettman) 74.01 tog Helenelund Time Out. Det enda som hände resterande matchtid var att AIK drog på sig två utvisningar och Helenelund en utvisning. Först AIK (74.50) 12. Jacob Lindstam 10 minuter för Bentackling. Sen AIK igen, (85.15) 21. Per Hettman 10 minuter för Fasthållning. Och slutligen Helenelund (87.03) 9. Jakob Schlyter för Våldsamt slag. Matchen slutade då alltså 5-8 till AIK.

Skön seger idag för AIK:s bandykrigare. Bara att gratuerla AIK:s iskrigare till segern. Och önska dom lycka till inför nästa match som är mot Grängesbergs BK (hemma) den 4/12 kl 13.00.