2011-11-25

Segrarna fortsätter!

(C) Hockeyligan
AIK reste ikväll till Fjällräven Center och tog emot Modo. Ett revansch suget AIK var ute efter en seger ikväll och så blev det också. Publiksiffran landade på 6530. För att summera lite vad som hände i perioderna.

Första perioden var minst sagt en tung start för AIK, Modo tog ledningen 1-0 redan efter 38 sekunder genom Niklas Sundström (ass. Per-Åge Skröder, Nicklas Danielsson) Och i början av perioden hade AIK svårt att få till några riktigt bra anfall. Efter nästan 5 minuters spel (4.18) fick Modo chansen att spela PP efter att Patrik Nemeth fick 2 minuter för Interference. Men ingen utökad ledning för Modos del. Istället fick AIK en PP chans (12.56) efter att Rob Schremp fick 2 minuter för hakning. Och AIK tog ut sin PP chans bättre än vad Modo gjorde, 14.41 kvitterar AIK till 1-1 genom Christian Sandberg (ass. Dick Tärnström) när det återstod 16 sekunder kvar av Schremps utvisning. Någon minut senare (16.06) tar AIK ledningen 1-2 genom Oscar Ahlström (ass. Victor Ahlström, Robert Rosén) Och så stod sig ställningen inför pausvilan. Skottstatistiken slutade på 15-8 till Modo.

Andra perioden började med ett nytt PP för AIK efter 24 sekunder då Nicklas Danielsson fick 2 minuter för hakning. Under deta PP utökar AIK sin ledning till 1-3 genom Richard Gynge (ass. Johannes Salmonsson, Oscar Steen) Men det dröjde ett tag innan det blev någon händelse i andra perioden, 11.45 fick Johannes Salmonsson 2 minuters utvisning för hakning. Och under Modos PP reducerar dom till 2-3 (12.20) genom Freddy Meyer (ass. Dick Axelsson, Niklas Sundström) Bara 19 sekunder senare (12.39)  utökar AIK sin ledning till 2-4 genom Daniel Bång (ass. Richard Gynge) som kommer fri mot målvakten och han stänker enkelt i pucken i krysset. Med drygt 14 minuter spelade (13.54) utökar AIK sin ledning ytterligare till 2-5 genom Victor Ahlström (ass. Oscar Ahlström, Robert Rosén) Och i och med det målet bytte Modo målvakt. Mikael Tellqvist (ut) Anton Forsberg (in). Med 5 minuter kvar av perioden reducerar Modo till 3-5 (15.18) genom Dick Axelsson (ass. Björn Svensson, Mattias Ritola) Med en klocktid på 16.16 får Modo en ny PP chans efter att Tobias Viklund fick 2 minuter för Interference. Men någon mål lyckades inte Modo med. Men några fler mål under perioden blev det inte. Skottstatistiken slutade på 19-13 till Modo.

Tredje perioden dröjde det enda till drygt 6 minuters spel (5.57) innan det blev mål, Modo reducerade till 4-5 genom Björn Svensson (ass. Per-Åge Skröder) efter att pucken träffat Robert Roséns skridsko och styrts in bakom Viktor Fasth. 10.36 drabades båda lagen med varsin utvisning efter slagsmål mellan Dick Axelsson och Patrik Nemeth. Där Nemeth gick segrande. Påföljden blev 5 + GM Roughing. (5+20 minuter) Drygt 11 minuter spelade (10.51) drog Viktor Fasth på sig utvisning (puck out) och en PP chans för Modo. Men inget mål under det PP. Ytterligare en Puck Out utvisning drabbade AIK 14.01, denna gång Dick Tärnström som fick 2 minuter. Men Modo lyckades inte med något mål i det PP heller. Med en minut kvar (19.00) fick Modo ytterligare en PP chans efter att Johannes Salmonsson fick 2 minuter för Fördröjelse av spel. Och i samband med den utvisningen tog Modo Time Out. Men några fler mål blev det inte. Och ställningen slutade 4-5. Skottstatistiken slutade på 15-4 till Modo och den totala skottstatistiken slutade på 49-25.

Härligt med en ytterligare seger för AIK! Bara att fortsätta ta segrar nu och klättra uppåt i tabellen. I och med denna seger ikväll ligger AIK kvar på sin 7:e plats men nu med 35 poäng med Linköping framför sig som har 37 poäng. Bara att ladda om nu och invänta AIK:s nästkommande match som  är mot Växjö Lakers (borta) den 29/11.