2011-12-28

AIK utklassade göteborgarna och tog 3 viktiga poäng!

(C) Jesper Zerman
AIK tog emot Frölunda hemma på Hovet ikväll. Och AIK behövde lite poäng nu  för att slippa ligga kvar på kvalstrecket (10:e plats just nu) och Frölunda låg på en 6:e plats inför matchen ikväll. Lagen har mött varandra 2 gånger tidigare den här säsongen. Och lagen har vunnit varsin match. Första matchen vann AIK med 1-0 på straffar just på Hovet den 24 September, Robert Rosén avgjorde då matchen genom att sätta in pucken i målet. Andra matchen vann alltså av Frölunda med 3-2 på övertid den 11 Oktober. AIK:s målskyttar den matchen var: Richard Gynge (2-1) Linus Videll (2-2) 6469 landande publiksiffran på ikväll.

Första perioden började inte med några händelser direkt. Var mycket skott från AIK:s del, men något mål blev det inte. Istället dröjde det till (12.01) innan AIK fick sitt första PP i matchen efter att Robin Lindqvist fick 2 minuter för Fasthållning. Men tyvärr vart det inget mål. Och det blev inte heller något mål från något av lagen under denna period. Men det var AIK som var vassas under perioden och skapade dom farligaste chanserna. Skottstatistiken slutade på 13-5 till AIK.

Andra perioden kunde AIK ha tagit ledningen tidigt efter att Christian Sandberg hållit sig framme och tryckte in en retur från Andersen , men domaren dömde Wash Out efter att dom ansåg att en AIK spelare var i målgården. Istället fick AIK en ny PP chans i denna period (3.38) efter att Viktor Svedberg gjorde en "nacksving" på Richard Gynge och fick då alltså 2 minuter för Fasthållning fast han tyckte att Gynge filmade. AIK fick även chansen att spela 5 mot 3 efter (4.36) då Nicklas Lasu fick 2 minuter för Hakning. Och under det spelet utnyttjade AIK genom att ta ledningen 1-0 (5.03) genom Robert Rosén (ass. Rastislav Pavlikovsky, Dick Tärnström) Frölunda åkte på en matchstraff (12.15)  Jari Tolsa var det som fick lämna isen efter att ha sagt några opassande ord till någon av domarna och det vart Patrik Näslund som fick sitta av den tiden. Det gav AIK ett 5 minuters PP. Men det PP läget varade inte länge efter att AIK:s Kent McDonell (12.59) fick 2 minuter för slashing på målvakten efter avblåsning. Men efter att Kents utvisning är över blir det åter spel 5 mot 4 för AIK. Med drygt 2 minuter spel kvar av perioden (17.58) utökar AIK sin ledning till 2-0 genom Oscar Ahlström (ass. Daniel Rudslätt, Victor Ahlström) Tyvärr reducerade Frölunda till 2-1 i slutet av perioden (19.03) genom Joel Lundqvist (ass. Henrik Tömmernes) Några fler mål under perioden blev det inte. Skottstatistiken slutade på 17-5 till AIK.

Tredje perioden AIK utökade sin ledning till 3-1 tidigt i perioden (1.30) genom Patric Blomdahl (ass. Daniel Bång, Christian Sandberg) AIK fick en ny PP chans även i denna period efter att en Frölunda spelare åkte på Viktor Fasth. Syndabocken var Mikael Johansson som fick 2 minuter (6.30) för Charging. Men något mål blev det inte i PP. Istället efter att Frölunda blivit fulltaligt utökar AIK sin ledning ytterligare till 4-1 (8.40) genom Kent McDonell. (13.16) fick Frölunda chansen till PP efter att Josh MacNevin åkte ut 2 minuter för slashing. Och det övertaget tog Frölunda vara på genom att reducerade till 4-2 (14.11) genom Henrik Tömmernes (ass. Joel Lundqvist, Mikael Johansson) AIK utökade sin ledning till 5-2 (16.42) genom Richard Gynge (ass. Robert Rosén, Oscar Steen). (18.10) drog AIK på sig ytterligare en utvisning, Jonas Liwing var det som åkte ut 2 minuter för hakning. Och i och med den utvisningen tog Frölunda ut  sin målvakt, och spel 6 mot 4 vart det för göteborgarnas del. Men det straffade sig, för (18.55) trycker Robert Rosén  in 6-2. Och så slutade också matchen. Skottstatistiken slutade på 13-9 till AIK. Den totala skottstatistiken slutade på 43-19 till AIK.

Skön seger för AIK ikväll! Dom 3 poängen behövdes verkligen!  Ligger nu på en 8:e plats med 45 poäng med Växsjö under sig med lika många poäng. Och isaporna framför sig med 49 poäng. Nästa match är mot Brynäs (hemma) 3/1 2012.