2012-01-01

Välkommen till AIK Celso Borges!

AIK Fotboll har gjort klart med den costaricanske spelaren Celso Borges och hans avtal löper till sommaren 2015. Celso är född 1988 i San José, Costa Rica. 2009 köptes han av den norska klubben Fredrikstad FK från Deportivo Saprissa S.A.D. i Costa Rica där han spelade 86 matcher och gjorde sju mål. I Fredrikstad var han lagkapten och spelade 71 matcher och svarade för 29 mål.

- Celso har egenskaper och en personlighet som vi tror kan bidra med både poäng och professionalitet från en internationellt erfaren spelare. Han är van vid nordiska förhållanden efter åren i Fredrikstad samt talar flytande engelska vilket kommer att bidra till en snabb anpassning till AIK, säger AIK:s sportchef Jens T Andersson.

23-årige Celso Borges, född 27 maj 1988, är vid relativt ung ålder en etablerad A-landslagsman och assisterande lagkapten för Costa Rica. Han har hittills spelat 35 A-landskamper och svarat för åtta mål. Celso har gjort landskamper för samtliga ungdomslandslag. Det senaste landslagsmålet kom i semifinalen av 2011 Copa Centroamericana då hans Costa Rica besegrade hemmanationen Panama med 5-3 efter straffar och Borges slog även in en av straffsparkarna. Finalen vanns av Honduras med 2-1. Celso Borges moderklubb är Deportivo Saprissa S.A.D.

Truppen samlas för tester och för att återuppta den gemensamma träningen den 8 januari och Celso Borges ansluter till truppen senare under försäsongen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar