2011-12-22

Djurgården tog bonuspoängen på straffar!

Ikväll tog alltså AIK emot rivalerna Djurgården på Globen. Lagen har vunnit varsin match så ställningen var alltså 1-1 inför tredje derbyt denna säsong. AIK låg på en 8:e plats med 41 poäng och Djurgården på en 9:e plats med lika många poäng (AIK har en match mer spelad) Inför ikväll hade AIK en seger mot Luleå med 3-2 senast i bagaget medans Djurgården hade en 8-1 förlust mot Skellefteå.

Första perioden började med ett PP för Djurgården redan efter 21 sekunder efter att Josh MacNevin fick 2 minuter för Fasthållning. Och det tog Djurgården vara på genom att ta ledningen 1-0 (1.50) genom Daniel Tjärnqvist (ass. Marcus Nilson, Kyle Klubertanz) Men det dröjde drygt 1 minut till innan AIK kvitterade till 1-1 (2.47) genom Richard Gynge (ass. Josh MacNevin) Djurgården fick ytterligare en PP chans (16.37) efter att Josh MacNevin fick en 2 minuters utvisning för slashing. Men denna gång lyckades inte Djurgården göra något mål. Istället fick AIK en PP chans (19.27) efter att Philip Holm fick 2 minuter för Interference. Men några fler mål under perioden blev det inte. Skottstatistiken slutade på 16-8 till Djurgården.

Andra perioden började med att AÌK fick fortsätta sitt 5 mot 4 spel efter att Djurgården drog på sig en sen utvisning i första perioden. Men något mål vart det inte. Och åerioden fortsatte händelsefattig. Var många skott utanför efter drygt halva matchen spelad från båda lagen. Men när det var drygt 5 minuter kvar av perioden började det att hända lite grejer. AIK fick några skottchanser i följd, men Wesslau lyckades rädda gång på gång. Sen fick Djurgården en kontring, men Fasth räddade. 15.10 fick AIK chans i PP efter att Kyle Klubertanz fick 2 minuter för Interference. Men något mål blev det inte. Sen med drygt 10 sekunder kvar av perioden (19.47) vart det en dubelutvisning efter att ha blivit lite "fight", först Patrick Cehlin i Djurgården 2 minuter för Fasthållning, Och sen var det Josh MacNevin som fick 2 minuter för Roughing. Ställning var fortfarande 1-1 efter 2 spelade perioder. Skottstatistiken slutade på 10-10.

Tredje perioden tog Djurgården ledningen igen 2-1 (2.54) efter skott av Kyle Klubertanz som sedan tar på en AIK spelare och går in i mål på något sätt. Men efter drygt 7 minuters spel (6.41) kvitterar AIK till 2-2 genom Richard Gynge (ass. Robert Rosén, Oscar Steen) Efter mer än halva perioden spelad hade det inte hänt några direkta händelser. Men några fler mål blev det inte efter full tid. Så allt gick till förlängning. Skottstatistiken slutade på 11-11. Totala skottstatistiken slutade på 37-30 till Djurgården efter 3 perioden.

Fjärde perioden inledes alltså med spel 4 mot 4. Men det blev inget mål under förlängningen så allt fick avgöras på straffar.

DIF: Mario Kempe - Mål!

Tyvärr vann Djurgården på straffar. Hade hoppats att AIK hade vunnit mot aporna ikväll, efter att Djurgården tog bonuspoängen ikväll så hamnade dom på en 7:e plats med 43 poäng och AIK halkade ner på en 9:e plats med 42 poäng. Men det är bara att ladda om inför nästa match som är Frölunda (hemma) den 28/12. Då tar vi 3 poäng!