2011-12-04

Förlust mot kopiorna!

Ja ikväll hade AIK ännu en hemmamatch, denna gång var det kopiorna Skellefteå AIK som kom på besök. Tidigare möten som dessa lag mött varandra slutade följande: 8/10 AIK-SAIK 2-1 AIK:s målskyttar då var Robert Rosén (1-0) och Johannes Salomonsson (2-0) Matchen efter det slutade då SAIK-AIK 4-3, AIK:s målskyttar då var: Josh MacNevin (1-1) Oscar Ahlström (1-2) Daniel Rudslätt (1-3) För att summera kvällens match:

Första perioden det var Skellefteå som tog ledningen 0-1 i första efter nästan halva perioden spelad (7.29) genom Erik Forssell (Jan-Axel Alavaara, Bud Holloway) Och kort därefter fick dom även chans att spela PP efter att Dick Tärnström fick 2 minuters utvisning för Hakning ((9.47) Men även AIK fick chans till PP precis i slutet av perioden (19.18) efter att Melker Karlsson fick 2 minuters utvisning för Fasthållning. Men AIK lyckades inte kvittera och ställningen inför pausvilan slutade 0-1 till gästerna. Skottstatistiken slutade på 8-9 till Skellefteå.

Andra perioden utökade Skellefteå sin ledning till 0-2 redan i början av perioden (3.28) genom Bud Holloway (Erik Forssell) AIK fick chans att reducera efter att de fick en ny chans till PP (8.59) efter att Anders Söderberg fick 2 minuters utvisning för Hög klubba. Men ingen recucering kom. Vart inga mer mål under andra perioden så inför pausvilan var ställningen 0-2 till gästerna. Skottstatistiken slutade på 13-6 till AIK.

Tredje perioden drabbades AIK av ytterligare en utvisning (4.16) efter att Stefan Johansson fick 2 minuters utvisning för Hög klubba och Skellefteå fick ett nytt PP spel. Och någon minut senare drog AIK på sig ännu en utvisning (8.06) efter att Patrik Nemeth fick 2 minuter för Interference. I slutet av perioden fick AIK chans att reducera i matchen i PP (19.18) och spel 6 mot 4 efter att Fasth lämnade isen (17.49) Lee Goren drog på sig en 2 minuters utvisning för Hakning. Men AIK lyckades inte reducera och Skellefteå stod som vinnare när signalen tjöt. Skottstatistiken slutade på 8-7 till AIK och den totala skottstatistiken efter tre perioder slutade på 29-22 till AIK.

Bara att bita ihop och ladda inför nästa match där vi SKA TA TRE POÄNG!! AIK ligger fortfarande kvar på sin 7:e plats efter denna förlust med 38 poäng. AIK:s nästa match är mot Färjestad (borta) 8/12.