2011-12-04

Seger för AIK mot Umeå!

Idag tog AIK:s innebandy mannar emot Umeå City IBK:s manskap på Duveholmshallen i Katrineholm. Jag anlände till matchen runt 3 tiden. För att summera lite av hur matchen såg ut:

Första perioden tog Umeå ledningen 0-1 (2.45) genom Thomas Holmgren. AIK lyckades kvittera till 1-1 (6.11) genom Patrik Edgren (Gustaf Ericson) Sen tog Umeå ledningen igen 1-2 (8.09) genom Peter Larsson (Erik Nilsson) och kort därefter utökade dom sin ledning till 1-3 (10.27) genom Erik Nilsson (Andreas Tuomas) och så slutade ställningen efter första perioden.

Andra perioden drog AIK:s Gustaf Ericson på sig en 2 minuters utvisning (5.56) för Hårt spel. Även Umeå drabbades av en utvisning i det skedet, Peder Viklund fick också 2 minuter för Hårt spel. (8.20) reducerar AIK till 2-3 genom Kim Nilsson. Efter halva perioden spelad (10.04) tilldelas AIK en straff och Kim Nilsson trycker enkelt in 3-3 målet. Och drygt 3 minuter senare tar AIK ledningen 4-3 (12.58) genom
Peter Fischerström (Kim Nilsson) Knappt en minut senare (13.49) utökar AIK sin ledning ytterligare till 5-3 genom Patrik Edgren (Kevin Lundgren) Och då tog Umeå Time Out. I slutet av perioden drabbades AIK av en utvisning (18.48) åkte Gustaf Ericson ut 2 minuter för Låsning av klubba.

Tredje perioden utökar AIK sin ledning ännu mer (4.19) till 6-3 genom Gustaf Ericson (Kim Nilsson) Och det var bara AIK som gjorde mål under sista perioden. (17.58) fastställer AIK  slutresultatet 7-3 genom Patrik Sinerius (Daniel Thorsson) Det enda som hände mer i matchen var att Umeå drog på sig en utvisning (19.33) Mattias Hedlund 2 minuter för Slag.

Skott på mål: 11-9

Efter denna seger idag så drog AIK ifrån Umeå poängmässigt. Inför matchen idag låg AIK på 11:e plats och Umeå på en 12:e med lika många poäng (8) men efter segern idag har nu AIK 11 poäng. Och ligger fortfarande kvar på sin 11:e plats. Nästa match som AIK ska spela är mot Linköping IBK den 14/12.