2012-01-16

AIK tar bonuspoängen mot Frölunda!

Ja ikväll reste AIK till Scandinavium för att ta emot Frölunda. Under kvällens match saknades Oscar Steen och Christian Sandberg på forwardssidan, och ersattes av Joakim Nordström (som gör comback efter JVM) och David Lillieström-Karlsson. På backsidan ikväll saknades Tobias Viklund. Och det var Viktor Fasth som vaktade AIK kassen. Publiksiffran denna kväll landade på 8114. Efter en ganska jämn match hela vägen ut så fick allt avgöras i sudden. Och där drog AIK det längsta strået och avgjorde matchen väldigt tidigt. Allt detta kan ni följa nedan där jag sammanställt händelserna i matchen.

Första perioden var ganska händelselös till efter drygt 15 minuters spel. Var mycket skott från AIK men inget mål. (16.11) drabbades Frölunda av sin första utvisning och AIK fick sitt första PP efter att Mika Pyörälä fick 2 minuter för Puck Out. Men det Powerplayet varade i bara några sekunder efter att en Frölunda spelare kom fri mot Fasth men inget mål, istället hakas han rejält av en AIK spelare. Det resulterar till att AIK drar på sig sin första utvisning då Dick Tärnström får 2 minuter för Tripping (16.37) Istället för 4 mot 5 spel blev det alltså 4 mot 4 spel. Men några mål under perioden blev det inte. Och inför periodvilan var ställningen 0-0. Skottstatistiken slutade på 9-11 till AIK.

Andra perioden började med ganska få skottchanser för AIK. Visseligen fick Johannes Salomonsson en skottchans efter bara 18 sekunder, men det skottet gick utanför. Sen var det Frölunda som hade skottchanser, men även deras skott gick utanför. Första händelsen i perioden var efter drygt 5 minuter (4.25) då Frölunda fick en PP chans efter att Christopher Aspeqvist fick 2 minuter för Hakning. Med 2 sekunder av AIK:s boxplay drog Frölunda på sig en utvisning (6.23) då Fredrik Sjöström drog på sig 2 minuter för Roughing. Och även en AIK spelare drog på sig en 2 minuters utvisning för Roughing vid detta tillfälle, och spelaren som drabbades var Josh MacNevin och även fick 2 minuter för Crosscheckning så en 2+2 utvisning för AIK då alltså. Precis efter att AIK blivit fulltaligt drar dom på sig ytterligare en utvisning (8.45) denna gång var det Richard Gynge som fick 2 minuter för Fasthållning. Men AIK lyckades hålla tätt även under detta Boxplay. AIK fick en chans att spela PP efter (14.01) då Fredrik Eriksson fick 2 minuter för Tripping. Men inget mål kom under det 4 mot 5 spel.  Men AIK fick en ny PP chans i slutet av perioden (18.12) efter att Patrick von Gunten fick 2 minuter för Puck Out. Men några mål under denna period kom inte heller, så ställningen slutade 0-0 efter denna också. Skottstatistiken slutade på 6-7 till AIK.

Tredje perioden började med att AIK drog på sig en tidigt utvisning (1.42) fick Fredrik Carlsson 2 minuter för Hakning. Och även i detta Boxplay höll AIK tätt. Efter drygt 4 och en halv minuts spel (4.22) tar AIK ledningen 0-1 genom Richard Gynge (ass. Josh MacNevin, Robert Rosén) Men det var inte bara Frölunda som råkade ut för just utvisningen Puck Out, även AIK drabbades av den (5.47) och spelaren var Josh MacNevin. Och det 5 mot 4 spel ändrades till 5 mot 3 spel för Frölunda efter att Daniel Bång fick 2 minuter för Hakning (6.55) Och som tidigare i matchen så gjorde AIK ett strålande Boxplay. Efter lite mer än halva perioden spelad (10.57) lyckas Frölunda kvittera till 1-1 genom Fredrik Eriksson (ass. Magnus Kahnberg, Mika Pyörälä) AIK drabbades av ytterligare en utvisning under perioden, (16.11) fick Rastislav Pavlikovsky 2 minuter för Hakning. Och även detta Boxplay klarade AIK utmärkt. Allt fick avgöras i förlängning. Skottstatistiken slutade på 12-4 till Frölunda. Den totala skottstatistiken slutade på 27-22 till Frölunda.

Fjärde perioden varade inte så länge. AIK tryckte dit pucken i mål efter 36 sekunder genom Daniel Rudslätt (ass.Victor Ahlström, Oscar Ahlström)  och vinner matchen med 1-2 och kniper bonuspoängen.

Skön seger för AIK! Bättre med 2 poäng än inga alls. Fast hade ju inte gjort allt för ont om det hade blivit 3 poäng.I och med att AIK tog hem bonuspoängen ikväll så ligger nu AIK där dom hör hemma, på slutspelsplats. Nu är det dags att kriga och hålla sig kvar på den placeringen. Nästa match är mot Färjestad (hemma) den 19/1.