2012-01-15

Göteborgsresa!


Imorgon drar alltså AIK till Göteborg för att ta emot Frölunda på Scandinavium. Lagen har mött varandra 3 gånger tidigare under den här säsongen. Inför morgondagens match ligger AIK på en 9:e plats i tabellen med 53 poäng. Medans Frölunda ligger på en 7:e plats i tabellen med 56 poäng. En vinst imorgon skulle innebära att AIK kommer upp i 56 poäng och lägger sig då på en 7:e plats och går om både Modo och Frölunda i tabellen.

Första mötet mellan lagen som spelades den 24 September hemma på Hovet var till en början ganska målsnål match. Ställningen 0-0 höll sig alla tre perioder ut, och även i förlängningen så var ställningen fortfarande 0-0. Och allt gick till ett straffavgörande. Där Robert Rosén trycker dit avgörande straffen (10:e straffen) som ger AIK en 1-0 seger och kammade hem bonuspoängen.

Andra matchen som spelades den 11 Oktober på Scandinavium var även den till en början målsnål, iallafall efter första perioden där ställningen slutade 0-0. Sen under andra perioden tog Frölunda ledningen och gjorde periodens enda 2 mål. Så inför pausvilan inför tredje perioden ledde Frölunda med 2-0. Men sen i tredje perioden ryckte AIK upp sig och såg till att kvittera matchen till 2-2 efter mål av Richard Gynge (2-1) och Linus Videll (2-2) med drygt 1 minut kvar av sista perioden. Men sen oturligt nog lyckades Frölunda få till ett mål till under förlängningen och tog hem bonuspoängen efter sin 3-2 seger.

Tredje och senaste matchen som spelades den 28 December på Hovet var verkligen en målfest för AIK. Som den senaste matchen så var ställningen 0-0 efter första perioden. Och sen under andra akten så tog AIK ledningen genom Robert Rosén (1-0) i sitt andra Powerplay. Sen med drygt 2 minuter kvar av mittakten utökade Oscar Ahlström till 2-0. Även Frölunda fick till ett mål under andra perioden och ställningen inför tredje och avgörande perioden var alltså 2-1 till AIK. Sen i 3:e hade AIK en målfest, först efter drygt en och en halv minuts spel trycker Patric Blomdahl in 3-1, och med nästan halva perioden spelad utökar Kent McDonell till 4-1. Sen lyckades Frölunda få till en reducering till 4-2. Men närmare än så lyckades dom inte komma. För någon minut senare trycker Richard Gynge in 5-2 och med bara drygt 1 minut kvar av perioden trycker Robert Rosén in avgörande pucken som punkterar matchen 6-2. Och så slutar matchen.

Får hoppas att AIK lyckas trycka åt Frölunda även denna gång. Det måste verkligen ske nu och AIK måste börja ta lite mer poäng om det ska bli något slutspel denna säsong. För vi vill ju verkligen inte hamna i Hockey Allsvenskan nästa säsong. Och jag hoppas att AIK:s försvarsspel ser betydligt bättre ut imorgon än vad det gjorde mot Modo senast. Och att det blir mindre slarv i egen zon och att AIK inte drar på sig allt för många onödiga utvisningar, vilket jag tycker skedde allt för ofta i matchen senast mot Modo då AIK förlorade med 3-6. Och oturligt nog så får vi klara oss utan Christian Sandberg i matchen imorgon efter att han skadade sig i matchen mot Modo och har förmodligen råkat ut för en fraktur av något slag (tror det var en benfraktur) Trist! Men det är bara att hålla huvudet högt och fortsätta KRIGA! Då kommer vi att ta 3 välbehövda poäng.

FRAMÅT STOLTA AIK! KÖR ÖVER FISKLUNDA OCH KAMMA HEM 3 UNDERBARA POÄNG!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar