2012-01-14

Mycket slarv och onödiga utvisningar knäckte AIK!

AIK saknade Joakim Nordström och Tobias Viklund i dagens match på Hovet men istället var Patrik Nemeth tillbaka som gjorde sin första AIK-match på en månad. Och som vanligt så var det Viktor Fasth som vaktade AIK:s kasse idag. Mycket slarv i egen zon och onödiga utvisningar knäckte AIK. Trots att AIK hade några reduceringschanser, men olyckligtvis tog pucken i stolpen eller utanför.

Första perioden började med att Modo tar ledningen 0-1 tidigt (0.26) genom Nicklas Danielsson (ass. Per-Åge Skröder) efter ett slarv av AIK spelare i egen zon. Kort där efter fick AIK en PP chans (1.20) efter att Mattias Ritola fick 2 minuter för Crosschecking. Och strax efter att Modo blivit fulltaliga igen kvitterar AIK till 1-1 (3.38) genom Daniel Bång (Christian Sandberg). Efter drygt halva perioden spelad tog Modo ledningen igen till 1-2 (8.11) genom Per-Åge Skröder (ass. Rob Schremp) Kort efter det målet (8.38) tog AIK Time Out. En stund efter det drabbades AIK av en utvisning (8.57) efter att Dick Tärnström fick 2 minuter för Interference. Men några mål under det 4 mot 5 spel blev det inte. AIK drabbades av ytterligare en utvisning (13.25) denna gång var det Richard Gynge som fick åka till botbänken i 2 minuter för Hög klubba. Och även denna gång höll AIK tätt i sitt Boxplay. I slutet av perioden (18.39) utökar Modo sin ledning till 1-3 genom Dick Axelsson (ass. Mattias Ritola) Och så slutade även perioden. Skottstatistiken slutade på 11-15 till gästerna Modo.

Mycket gick emot AIK under perioden förutom målen så fick Christian Sandberg hjälpas av isen efter en närkamp med Tollefsen. Det såg inte bra ut för Sandberg.

Andra perioden
började med att Modo fick ett tidigt PP (1.23) efter att Jonas Liwing fick 2 minuter för Crosschecking. AIK spelade även denna gång ett bra Boxplay. Även AIK fick en PP chans under denna period, (7.22) efter att Rob Schremp fick 2 minuter för Interference. Och detta 5 mot 4 spel tog AIK vara på genom att reducera till 2-3 (8.27) genom Richard Gynge (ass. Daniel Bång, Dick Tärnström)  Men Modo utökade sin ledning till 2-4 (11.14) genom Nicklas Danielsson (ass. Janos Hari, Anton Hedman) efter att skottet tog på Viktor Fasth benskydd och sen in i mål. AIK fick en ny PP chans (13.11) efter att Kristian Forsberg fick 2 minuter för Hakning. Och om inte det vore nog så drog Modo på sig ytterligare en utvisning under sitt boxplay, och AIK fick spela 5 mot 3 (14.16) efter att Jonas Ahnelöv fick 2 minuter för Crosschecking. Men inget mål under varken 5 mot 3 eller 5 mot 4 spelet kom. Istället var det Modo som fick till ett mål  och utökade till 2-5 (16.53) genom Rob Schremp (ass. Morten Madsen) efter att Daniel Rudslätt tappat pucken. AIK råkade ut för ytterligare en utvisning under perioden (19.04) efter att Josh MacNevin fick 2 minuter för Fasthållning. Några fler mål under perioden kom inte. Skottstatistiken slutade på 8-18 till Modo.

Christian Sandberg kom inte till spel i den andra perioden. Smällen han åkte på i slutet av den första såg inte alls bra ut.

Tredje perioden
började med att AIK tog ut Viktor Fasth (0.29) och in kom istället Markus Svensson. AIK fick även denna perioden en PP chans (6.36) efter att Fredric Andersson fick 2 minuter för Tripping. Men något reduceringsmål kom inte under detta 5 mot 4 spel. Modo utökar sin ledning till 2-6 (12.49) genom Thomas Pöck (ass. Rob Schremp, Dick Axelsson) efter att AIK:s spelarna åkte och bytte och lämnade Fredrik Svensson kvar på isen. AIK fick till ett reduceringsmål till 3-6 (14.11) genom Kent McDonell (ass. Rastislav Pavlikovsky) Den sista händelsen som skedde i perioden var att AIK fick en till PP chans (18.57) efter att Fredric Andersson fick 2 minuter för Puck-Out. Skottstatistiken slutade på 14-7 till AIK. Och den totala skottstatistiken slutade på 33-40 till Modo.

Efter denna förlust idag halkade AIK ner till en 9:e plats (kvalstrecket) med 53 poäng. Måste bli en riktig uppryckning nu för att hålla fast vid sin slutspelsplats. Bara att ladda batterierna och hoppas på 3 poäng mot nästa match som är mot Frölunda (borta) den 16/1 kl 19.00